Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Glazba

Alicia Keys će ipak održati koncert u Tel Avivu

02.06.2013. Karla MršanVrijeme čitanja: 1 minuta
AliciaKeys_Facebook.com/aliciakeys

AliciaKeys_Facebook.com/aliciakeys

Američka R&B pjevačica Alicia Keys ne želi otkazati koncert u Tel Avivu 4. srpnja. Nakon što je objavila datum koncerta u Izraelu mnogi drugi umjetnici su je molili da odustane od koncerta kao znak potpore kulturnog bojkota Izraela. Među njima je i Roger Waters koji je javno zamolio Keys da odustane od koncerta i ne dozvoli da se njeno ime koristi za legitimaciju politike izraelske vlade. Štoviše, Waters je sebe predstavio kao člana benda zvanog Pink Floyd, dodajući kako i je i dalje aktivan. Alicia Keys je dobila i pismo od autorice Alice Walker koja ju moli da ne podupire apartheid i izraelsku politiku. Proteklih godina mnogi drugi glazbenici su odlučili bojkotirati Izrael, među njima su i Elvis Costello, Gil Scott-Heron i Pixies, pa i znanstvenik Stephen W. Hawking. S druge strane, Elton John i Rihanna su imali koncerte u Izraelu unatoč raznim molbama, a i Alicia je odlučila ipak održati koncert.

Za New York Times je izjavila kako se raduje koncertu i prvom posjetu Izraelu te kako je glazba univerzalan jezik koji ujedinjuje publiku u miru i ljubavi te kako je to ujedno i duh njenog koncerta.

Alicia će održati koncert u Tel Avivu 4. srpnja u Nokia areni u sklopu Set the World on Fire turneje.

(Visited 40 times, 1 visits today)

Komentari