Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Glazba

Alicia Keys će ipak održati koncert u Tel Avivu

02.06.2013. Karla Mršan
AliciaKeys_Facebook.com/aliciakeys

AliciaKeys_Facebook.com/aliciakeys

Američka R&B pjevačica Alicia Keys ne želi otkazati koncert u Tel Avivu 4. srpnja. Nakon što je objavila datum koncerta u Izraelu mnogi drugi umjetnici su je molili da odustane od koncerta kao znak potpore kulturnog bojkota Izraela. Među njima je i Roger Waters koji je javno zamolio Keys da odustane od koncerta i ne dozvoli da se njeno ime koristi za legitimaciju politike izraelske vlade. Štoviše, Waters je sebe predstavio kao člana benda zvanog Pink Floyd, dodajući kako i je i dalje aktivan. Alicia Keys je dobila i pismo od autorice Alice Walker koja ju moli da ne podupire apartheid i izraelsku politiku. Proteklih godina mnogi drugi glazbenici su odlučili bojkotirati Izrael, među njima su i Elvis Costello, Gil Scott-Heron i Pixies, pa i znanstvenik Stephen W. Hawking. S druge strane, Elton John i Rihanna su imali koncerte u Izraelu unatoč raznim molbama, a i Alicia je odlučila ipak održati koncert.

Za New York Times je izjavila kako se raduje koncertu i prvom posjetu Izraelu te kako je glazba univerzalan jezik koji ujedinjuje publiku u miru i ljubavi te kako je to ujedno i duh njenog koncerta.

Alicia će održati koncert u Tel Avivu 4. srpnja u Nokia areni u sklopu Set the World on Fire turneje.

(Visited 31 times, 1 visits today)

Komentari