Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Alicia Keys će ipak održati koncert u Tel Avivu

02.06.2013. Karla Mršan
AliciaKeys_Facebook.com/aliciakeys

AliciaKeys_Facebook.com/aliciakeys

Američka R&B pjevačica Alicia Keys ne želi otkazati koncert u Tel Avivu 4. srpnja. Nakon što je objavila datum koncerta u Izraelu mnogi drugi umjetnici su je molili da odustane od koncerta kao znak potpore kulturnog bojkota Izraela. Među njima je i Roger Waters koji je javno zamolio Keys da odustane od koncerta i ne dozvoli da se njeno ime koristi za legitimaciju politike izraelske vlade. Štoviše, Waters je sebe predstavio kao člana benda zvanog Pink Floyd, dodajući kako i je i dalje aktivan. Alicia Keys je dobila i pismo od autorice Alice Walker koja ju moli da ne podupire apartheid i izraelsku politiku. Proteklih godina mnogi drugi glazbenici su odlučili bojkotirati Izrael, među njima su i Elvis Costello, Gil Scott-Heron i Pixies, pa i znanstvenik Stephen W. Hawking. S druge strane, Elton John i Rihanna su imali koncerte u Izraelu unatoč raznim molbama, a i Alicia je odlučila ipak održati koncert.

Za New York Times je izjavila kako se raduje koncertu i prvom posjetu Izraelu te kako je glazba univerzalan jezik koji ujedinjuje publiku u miru i ljubavi te kako je to ujedno i duh njenog koncerta.

Alicia će održati koncert u Tel Avivu 4. srpnja u Nokia areni u sklopu Set the World on Fire turneje.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Komentari