Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

“This Is All Yours” ako možete usred tjedna potegnuti do Beča na Alt-J

23.11.2015. Ziher.hrFoto: facebook.com/altJ.band

Poput mnogih poznatih bendova, osnovani su za vrijeme školovanja, točnije 2007. na Sveučilištu Leeds. Debitirali su s albumom „An Awesome Wave“ 2012. godine i otada nižu uspjehe. Alt-J je ubrzo osvojio simpatije kritike i publike sa zvukom koji se opisuje kao indie rock, art rock i folktronica, te se često uz njihovo ime spominje etiketa budućeg Radioheada. Bend njeguje naglašenu ritmičnu strukturu uz slojevitu zvučnu sliku skrojenu klavijaturama, gitarama i raznim efektima uz rezervirano nazalno mumljanje povremeno bizarnih tekstova Joe Newmana. Kombinacija svega navedenog osvojila je vrh na glazbenim ljestvicama te su iste godine postali ponosni dobitnici Mercury Prize nagrade.

Drugim albumom „This Is All Yours“ nadmašili su sva očekivanja i definitivno potvrdili značenje svog imena te izdali drugačiji album s neizostavnim seksualnim metaforama, hipnotičkim bas dionicama i pomno konstruiranim aranžmanima. Možda najveća razlika uz evidentan korak naprijed je konceptualnost (Arrival In Nara, Nara, Leaving Nara) i zaokruženost koja dodatno obogaćuje i povezuje cijelu priču na albumu većinom snimljenim za vrijeme turneje. Odlično prihvaćen, ne iznenađuje činjenica da je zasjao na prvom mjestu Billboardove ljestvice.

Nakon njihovog zadnjeg koncerta u Beču (koji je bio potpuno rasprodan) vraćaju se 25. studenog kako bi promovirali zadnji album i potvrdili status iznimno kreativnih izvođača sa zapanjujućim vizualnim nastupima.

Karte je moguće kupiti putem www.oeticket.com portala ili na prodajnim mjestima Eventima po cijeni od 39 €, a vrata Wiener Stadthalle otvorena su od 18:30h po lokalnom vremenu.

(Visited 53 times, 1 visits today)

Komentari