Istaknuto
22.03.2017.

Riječ je o jednom od najvažnijih glazbenih pokreta s kraja 20. stoljeća koji je široj publici ostao nepoznat. No, iako je nestao prije no što se jeka njegovih utjecaja mogla jasno ocrtati, on je preživio u filmovima Gregga Arakija i Sofije Coppole te nam se vratio sa svim modnim dodacima iz 90-ih.

21.03.2017.

1. travnja u Glazbeni lonac dolazi Lika Kolorado, i to u akustičnom izdanju. Ili barem tako tvrdi ekipa iz Lonca.

Glazba

“This Is All Yours” ako možete usred tjedna potegnuti do Beča na Alt-J

23.11.2015. Ziher.hrFoto: facebook.com/altJ.band

Poput mnogih poznatih bendova, osnovani su za vrijeme školovanja, točnije 2007. na Sveučilištu Leeds. Debitirali su s albumom „An Awesome Wave“ 2012. godine i otada nižu uspjehe. Alt-J je ubrzo osvojio simpatije kritike i publike sa zvukom koji se opisuje kao indie rock, art rock i folktronica, te se često uz njihovo ime spominje etiketa budućeg Radioheada. Bend njeguje naglašenu ritmičnu strukturu uz slojevitu zvučnu sliku skrojenu klavijaturama, gitarama i raznim efektima uz rezervirano nazalno mumljanje povremeno bizarnih tekstova Joe Newmana. Kombinacija svega navedenog osvojila je vrh na glazbenim ljestvicama te su iste godine postali ponosni dobitnici Mercury Prize nagrade.

Drugim albumom „This Is All Yours“ nadmašili su sva očekivanja i definitivno potvrdili značenje svog imena te izdali drugačiji album s neizostavnim seksualnim metaforama, hipnotičkim bas dionicama i pomno konstruiranim aranžmanima. Možda najveća razlika uz evidentan korak naprijed je konceptualnost (Arrival In Nara, Nara, Leaving Nara) i zaokruženost koja dodatno obogaćuje i povezuje cijelu priču na albumu većinom snimljenim za vrijeme turneje. Odlično prihvaćen, ne iznenađuje činjenica da je zasjao na prvom mjestu Billboardove ljestvice.

Nakon njihovog zadnjeg koncerta u Beču (koji je bio potpuno rasprodan) vraćaju se 25. studenog kako bi promovirali zadnji album i potvrdili status iznimno kreativnih izvođača sa zapanjujućim vizualnim nastupima.

Karte je moguće kupiti putem www.oeticket.com portala ili na prodajnim mjestima Eventima po cijeni od 39 €, a vrata Wiener Stadthalle otvorena su od 18:30h po lokalnom vremenu.

Komentari