Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Film

Amazon objavio pilote svih svojih originalnih serija

20.04.2013. Nikola ŠimićVrijeme čitanja: 2 minute
allthingsd.com

allthingsd.com

Baš kao Netflix, i Amazon se upušta u televizijske vode ili točnije online TV vode. Nakon uspjeha Netflixove serije House of Cards o korumpiranom i nadasve pokvarenom političaru kojeg glumi dvostruki Oscarovac Kevin Spacey i nedavnog horora Hemlick Grove (te skore četvrte sezone Arrested Developmenta), i Amazonovi čelnici su odlučili krenuti tim putem. No, ipak su se odlučili za malo drugačiji pristup.

Amazone je za ovu godinu proizveo čak 14 pilota (8 komedija i 6 dječjih serija) koje je naknadno postavio na svoju stranicu za besplatno gledanje (uz registraciju) pa će tako dojmovi i ocjene gledatelje imati važnu ulogu u određivanju sudbina ovih serija, odnosno činjenici hoće li se proizvoditi više epizoda. Mnogi su pohvalili ovaj novi sustav televizijske produkcije budući da oni koji će i gledati serije sada dobivaju priliku odlučivati koje će se serije uistinu i prikazivati.

No, potez je i naišao na kritike onih koji smatraju kako će ovakav način ocjenjivanja uzrokovati strah kod autora serija koji će kako bi im serija uspjela morati zadovoljiti najšire slojeve publike čime će serije gubiti na mogućoj svježini i inovaciji budući da će scenaristi i poduzimati manje rizika.

PILOTI:

Alpha House je serija o četiri američka senatora koja se odluče na zajednički život u kući u Washingtonu. U jednoj od glavnih uloga je i legendarni John Goodman koji je samo prošle godine nanizao više fantastičnih uloga u filmovima kao što su dobitnik Oscara za najbolji film Argo i za istu nagradu višestruko nominirani Flight.

Betas je komedija smještena u Silikonsku dolinu i prati štrebere u potrazi za pravim algoritmima. I ne bojte se, iduća serija ne sadrži gammu u naslovu.

Browsers, glazbena komedija u kojoj ulogu ima i Bebe Neuwirth (Frasier) kao strašna šefica četvero mladih ljudi koji  dobivaju svoje prve poslove na portalu za vijesti (na Manhattanu).

Zombieland je komedija nastala na temelju uspješnog istoimenog filma (s Emmom Stone i Jessejem Eisenbergom) smještena nakon globalne zombie-apokalipse.

The Onion Presents: The News, komedija u kojoj glavnu ulogu tumači Jeffrey Tambor kojem očito nije bilo dosta online TV-a (s Arrested Develepmentom) pa se odlučio na još jedan internet proizvod. Serija prati dogodovštine ekipe satiričnih dnevnih novosti, a Tambor ima ulogu egomanijakalnog voditelja.

Those Who Can’t…  podučavaju. Komedija koju je Amazon producirao na temelju otvorenog natječaja radi se o troje profesora daleko neozbiljnijih od svojih učenika.

Dark Minions i Supanatural su animirane Amazonove komedije. Prva prati avanture dvojice zabušanata na intergalaktičkom ratnom brodu, a druga dvije dive koje su posljednja obrana čovječanstva protiv nadnaravnog, i to za svog slobodnog vremena dok ne rade u supermarketu.

 Trailere ostalih serija možete pogledati ovdje.

 
(Visited 95 times, 1 visits today)

Komentari