Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Knjige

Amish Tripathi izdao posljednji roman trilogije Shiva

03.04.2013. Paula Osojnik
foto: authoramish.com

foto: authoramish.com

Prema riječima velikog indijskog pisca Amisha Tripathia, neki su ljudi rođeni s darom za pisanje, neki dobar spisateljski stil postignu nakon mnogo vježbe, a tek su poneki kojima se dar pisanja naprosto progura u svakodnevicu te ih usmjeri prema čarobnom svijetu knjiga. U toj zadnjoj grupi sretnika je i sam Tripathi.  Njegova se spisateljske trilogija Shiva preko noći popela na sam vrh svjetske književne popularnosti, a Amish je u vrlo kratkom roku postao cijenjen pisac, koji tvrdi kako nikada nije ni sanjao o toj karijeri.

Tridesetosmogodišnji romanopisac Amish Tripathi oduvijek se želio baviti industrijom i marketingom ili pak biti znanstvenik, no njegov prvi roman potpuno je osvojio čitatelje Indije, a potom i cijelog svijeta. Nakon uspješnih književnih ostvarenja, Tripathi ne isključuje mogućnost povratka bivšoj karijeri, no zasada je u književnom svijetu sasvim zadovoljan, prenosi strani portal hindustantimes.com/. Amish je tako otkrio i savjet svim mladim autorima. On smatra kako pisanje mora predstavljati zadovoljstvo te da se nikada ne smije pisati isključivo za novac. Svoja prva dva romana napisao je uz bankarski posao kojim se tada bavio. Nakon objavljenih djela The Immortals of Meluha (2010.)  iThe Secret of the Nagas (2011.), Amish je prije svega mjesec dana, točnije 27.veljače ove godine izdao treći te ujedno i posljednji roman iz Shiva trilogije, fantasy priče o životu  i avanturama Hindu božanstva Shiva, čiji je vjerni pobornik i sam autor.

Tripathieva književna ostvarenja, ostvarila su veliki uspjeh i prevedena su na brojne svjetske jezike. Trenutno su u tijeku i pregovori za otkup prava na film The Immortals of Meluha.

Ovaj talentirani književnik dokazuje kako mnogi od nas skrivaju određene talente koji samo čekaju da ih iskoristimo. Nakon uspješne trilogije, Amish Tripathi ima brojne ideje koje ga mogu držati zaposlenim još dvadesetak godina, a buduća djela bi također trebale biti fantasy priče.

(Visited 89 times, 1 visits today)

Komentari