Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Knjige

Amish Tripathi izdao posljednji roman trilogije Shiva

03.04.2013. Paula OsojnikVrijeme čitanja: 2 minute
foto: authoramish.com

foto: authoramish.com

Prema riječima velikog indijskog pisca Amisha Tripathia, neki su ljudi rođeni s darom za pisanje, neki dobar spisateljski stil postignu nakon mnogo vježbe, a tek su poneki kojima se dar pisanja naprosto progura u svakodnevicu te ih usmjeri prema čarobnom svijetu knjiga. U toj zadnjoj grupi sretnika je i sam Tripathi.  Njegova se spisateljske trilogija Shiva preko noći popela na sam vrh svjetske književne popularnosti, a Amish je u vrlo kratkom roku postao cijenjen pisac, koji tvrdi kako nikada nije ni sanjao o toj karijeri.

Tridesetosmogodišnji romanopisac Amish Tripathi oduvijek se želio baviti industrijom i marketingom ili pak biti znanstvenik, no njegov prvi roman potpuno je osvojio čitatelje Indije, a potom i cijelog svijeta. Nakon uspješnih književnih ostvarenja, Tripathi ne isključuje mogućnost povratka bivšoj karijeri, no zasada je u književnom svijetu sasvim zadovoljan, prenosi strani portal hindustantimes.com/. Amish je tako otkrio i savjet svim mladim autorima. On smatra kako pisanje mora predstavljati zadovoljstvo te da se nikada ne smije pisati isključivo za novac. Svoja prva dva romana napisao je uz bankarski posao kojim se tada bavio. Nakon objavljenih djela The Immortals of Meluha (2010.)  iThe Secret of the Nagas (2011.), Amish je prije svega mjesec dana, točnije 27.veljače ove godine izdao treći te ujedno i posljednji roman iz Shiva trilogije, fantasy priče o životu  i avanturama Hindu božanstva Shiva, čiji je vjerni pobornik i sam autor.

Tripathieva književna ostvarenja, ostvarila su veliki uspjeh i prevedena su na brojne svjetske jezike. Trenutno su u tijeku i pregovori za otkup prava na film The Immortals of Meluha.

Ovaj talentirani književnik dokazuje kako mnogi od nas skrivaju određene talente koji samo čekaju da ih iskoristimo. Nakon uspješne trilogije, Amish Tripathi ima brojne ideje koje ga mogu držati zaposlenim još dvadesetak godina, a buduća djela bi također trebale biti fantasy priče.

(Visited 106 times, 1 visits today)

Komentari