Istaknuto
16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

Film

Angelina Jolie ipak nije ukrala scenarij za film ‘Land of Blood and Honey’

31.03.2013. Ivan Dominik
foto: facebook.com/angelinajolie

foto: facebook.com/angelinajolie

Angelina Jolie, jedna od najpopularnijih i najpoznatijih glumica današnjice te posljednjeg desetljeća, ali i “bolja” polovica Brangeline, očišćena je svih sumnji i optužbi da je ukrala scenarij za svoj redateljski debi – film Land of Blood and Honey.

“U zemlji krvi i meda”, kako je glasio hrvatski prijevod, vrlo je loš film tematike Domovinskog rata, odnosno rata u Bosni, ali je postao poznat i popularan jer je bio prvi film Angeline Jolie kao redateljice. Međutim, nedugo nakon puštanja filma u kina, pojavio se izvjesni “hrvatski” pisac James Braddock, koji je tužio Jolie da je plagirala scenarij iz njegove knjige – The Soul Shattering.

No, sada je američki sud, na kojem je zajedno sa svojom kompanijom Jolie tužena od strane Braddocka, odlučio kako tematika jest slična, ali “esencijalno nije ista te se radovi ne podudaraju i ne preklapaju”. Stoga je Braddock izgubio tužbu, a Jolie je proglašena nevinom, iako radnja njenog filma, kojeg je sama napisala i čak producirala, jest slična s Braddockovom knjigom, njegovim likovima, mjestu radnje i tematici odnosno romansi o kojoj se u filmu i radi.

Kako bilo, Braddock još uvijek ima pravo na žalbu na višem sudu, međutim, teško da će nakon pravomoćne presude sutkinje Dolly Gee moći postići nešto više, tako da je Angelina Jolie dobila još jedno priznanje i pobjedu te skinula mrlju sa svog imena, ako je mrlje uopće i bilo…

(Visited 78 times, 1 visits today)

Komentari