Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Film

Animafest Zagreb – animirani filmovi iz svijeta u našem gradu

03.06.2013. Valentina Botica

3558_445168468891152_2040174309_n

Photo: Facebook

Ovaj tjedan održat će se godišnji Svjetski festival animiranog filma u Zagrebu. Imamo ga priliku vidjeti u dugometražnom izdanju, što znači da su na repertoaru ove godine – dugometražni filmovi. Program dugometražnih filmova uveden je 2005. g. i od tada se svake godine izmjenjuju s kratkometražnima.

Festival su osnovali grad Zagreb i produkcijska kuća Zagreb Film davne 1972., prihvatila ga je Međunarodna organizacija animiranog filma te je počeo s djelovanjem. Dugo je vremena priređivan svake dvije godine, ali to se promijenilo 2005. Drugi je najstariji i najpoznatiji u Europi.

Svečano otvorenje bit će sutra u Kinu Europa s početkom u 19:30 h, a slijedit će filmovi Ernest i Celestina i Kralj svinja. Više o programu možete saznati ako kliknete ovdje. Dodijelit će se nagrade u kategorijama najbolji film, studentski film, dječji film, obrazovni film, glazbeni spot i film za Internet. Također se dodjeljuje nagrada za životno djelo, koja je utvrđena 1986., a jedinstvena je za ovaj festival animiranog filma. Festival prati dodatni program, koji se sastoji od glazbenog sadržaja te izložbi stripova, djela napravljenih u staromodnoj tehnologiji i indie videoigara.

Lokacije na kojima ćemo moći vidjeti animirane filmove iz cijelog svijeta su Kino Europa, Cineplexx Centar Kaptol, Centar Pčelica u Centru Kaptol, Medijateka Francuskog Instituta, Galerija ULUPUH, Galerija Forum i Muzej Suvremene Umjetnosti. Nadamo se da ćete ovih dana (od 4. do 9. lipnja)  pronaći neku lokaciju koja vam odgovara i pogledati pokoji film iz svjetske animirane kolekcije.

(Visited 68 times, 1 visits today)

Komentari