Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Izvedbene umjetnosti

Ansambl LADO u Lisinskom predstavlja novi koncertni program “Ideju regruti”

09.05.2018. Ziher.hrFoto: www.lado.hr
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Ansambl LADO za ovogodišnju plesnu sezonu priprema program pod nazivom “Ideju regruti” koji će za zagrebačku publiku izvesti 13. svibnja u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

“Nastavljajući praksu započetu prošle godine, Ansambl LADO postavlja nove koreografije nagrađivane na domaćim ili stranim festivalima. Od dvanaest koreografija, čak se u njih tri prikazuju fragmenti običaja vezanih uz odlazak mladića u vojsku što je utjecalo na odabir naziva ovogodišnjeg programa. Riječ je o koreografiji “Ideju regruti” dr. sc. Ivana Ivančana po kojoj je ovogodišnji program i dobio ime, “Za gorami, dolinami” autora Stjepana Perka koja na repertoar Lada prvi put donosi plesove moravskih Hrvata te “Simo hote mladenci”, koreografiji koja prikazuje svatovske običaje Turopolja u kojima se izvodio ples za partu, tj. mladenkino oglavlje, u kojem su mladići pokazivali svoju mačevalačku vještinu”, rekao je umjetnički voditelj Ansambla LADO, Andrija Ivančan.

Uz spomenute plesove Hrvata koji žive na području današnje Češke, ovim će programom LADO prvi put prikazati i pjesme i plesove otoka Cresa i Jezera na otoku Murteru. “Uz koncert u Lisinskom, jako smo ponosni što možemo najaviti i koncert u Areni Pula 6. srpnja, gdje će LADO prvi put samostalno nastupati, kao i nastupe na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku i koncert u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara kojima se uvijek rado vraćamo”, istaknuo je ravnatelj Ansambla LADO, Krešimir Dabo. Programom “Ideju regruti” i rođendanskim koncertima koje će održavati u studenome LADO uključio u program obilježavanja Europske godine kulturne baštine 2018.

Ulaznice

Ulaznice za koncert u Lisinskom po cijeni od 80, 100 i 120 kuna mogu se kupiti na blagajni Lisinskog ili putem www.ulaznice.hr. Učenici, studenti, umirovljenici, osobe s invaliditetom i članovi kulturno-umjetničkih društava mogu ostvariti popust od 20% na cijenu ulaznice pri kupnji na blagajni Lisinskog.

(Visited 71 times, 1 visits today)

Komentari