Istaknuto
27.10.2016.

"Sherlock Holmes" Zagrebačkog kazališta mladih je vizualno izuzetno atraktivna predstava virtuozne režije, maštovite rasvjete, scenografije i kostimografije te zapanjujućih scenskih slika. Krešimir Dolenčić i njegov tim suradnika kreirali su jednu od najboljih ovogodišnjih predstava.

23.10.2016.

U posljednje vrijeme svjedočimo razvijanju bliske umjetničke veze između Rusije i Hrvatske. Nakon izložbe "Rusija: život, mjesta i trenutci" u Muzeju za umjetnost i obrt, u Klovićevim dvorima u tijeku je još jedna fotografska izložba koja otkriva neke skrivene ljepote ruskog života i kulture. Naziv izložbe "Sankt Peterburg očima anđela: Pogled s katedrale sv. Izaka" nedvosmisleno najavljuje tematiku koja očekuje posjetitelje.

Glazba

Antenat otvara petu sezonu Good Vibrationsa u Vintage Industrial Baru

15.09.2016. Ziher.hrFoto: Press

Petu po redu Good Vibrations sezonu u Vintage Industrial Baru otvara fantastični Antenat u srijedu 21. rujna. Bend ovim nastupom napokon prekida pauzu koja je trajala gotovo godinu dana te će ska, dub i reggae zvukovi ponovno odjekivati Vintage Industrial Barom gdje je njihovo prošlo gostovanje bilo jedno od najupečatljivijih. Ni ovog puta ne očekujemo ništa manje.

Ususret njihovom dugo očekivanom nastupu nakon pauze valja se malo prisjetiti povijesti benda. Antenat je osnovan još 1997. godine, a postava se s vremenom širila sve više, mijenjali su glazbene stilove te istraživali glazbene pravce kako bi se u konačnici odlučili za pojam subreggae koji su sami izmislili, a sadrži elemente reggaea i duba, ali i ska i punka.

Vintage u dobrom sjećanju

Svoj prvi album “Subing” objavili su 2006. godine, a drugi album “Karavana” izašao je dvije godine kasnije. Održali su brojne koncerte u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu, a 2013. godine predstavili su i svoj treći i još uvijek itekako aktualan album “Izlet” koji je dobio odlične kritike, a promotivna turneja obuhvatila je dvadesetak gradova u Hrvatskoj i inozemstvu. Tim albumom bend je na neki način doslovno napravio izlet. Izlet u novi zvuk, nove pravce i nove suradnje. Njihov koncert u Vintageu prije nepune dvije godine publici je ostao u posebno lijepom sjećanju, a sigurni smo da ćemo tako pamtiti i ovaj nadolazeći.

Generic Plant, dub/funk bend, nastupit će prije Antenata. Bend je osnovan 2002. godine, trenutno je stacioniran u Zagrebu, a 2013. nakon višegodišnje pauze vratio se na scenu. Njihova glazba, osim dub i funk elemenata, obuhvaća i elemente bluesa, rocka i reggaea. Zbog tako šarenog zvuka. ali i jake autorske interpretacije publici a ponekad i samim članovima benda bilo je teško Generic Plant svrstati u jedan glazbeni žanr. Uskoro završavaju sa snimanjem albuma, a kako to sve zvuči ovom prilikom moći ćete provjeriti u Vintageu. Generic Plant možete poslušati ovdje.

Za DJ pultom vladat će naravno DJ Kneža. Početak koncerta je u 20:30 sati, a ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40 kuna možete kupiti u Dirty Old Shopu ili po cijeni od 50 kuna na dan koncerta, ako ih zbog velikog interesa ostane.

Komentari