Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Anton Franz Hoger: Izložba Ravnoteža u galeriji Prsten

03.01.2017. Magdalena RikanovićFoto: Press

Anton Franz Hoger, poznati svjetski umjetnik dolazi u Zagreb povodom otvorenja izložbe Ravnoteža. Svečano otvorenje zakazno je 17. siječnja 2017. godine, u galeriji Prsten, najvećoj galeriji HDLU-a, s početkom u 19 sati. Izložba će se protezati na čak 700 m2, kako bi publici moglo biti prikazano više od 40 radova.

Foto: Press

Ravnoteža obuhvaća presjek Hogerovog stvaralaštva, od 2003. godine pa sve do danas. Riječ je o umjetninama visoke procijenjene vrijednosti koje su bile izložene u prestižnim galerijama: u Gora Gallery u Montrealu, Agora Gallery Chelsea u New Yorku, Störpunkt u Münchenu, raum für zeitgenössische kunst u Nürnbergu i drugim gradovima.

Anton Franz Hoger, njemački je slikar rođen 30. listopada 1956. godine u Münchenu. Pripadnik je bečke škole fantastičnog realizma koju su osnovala petorica književnika i slikara među kojima i Ernst Fuchs. Studij završava kasnih 70-ih godina, dok se slikarstvu u potpunosti posvećuje tek u 2000. godini. Njegovi su radovi poznati po nestvarnim, sanjarskim motivima u stilu manirizma. Manirizam je stil krajnje istančanosti, koji je naglašavao sklad, raznolikost i majstorstvo nauštrb sadržaja, jasnoće i jedinstva. Njegovo traganje za originalnošću preraslo je u individualnost. Fokus Hogerovih djela je u društvenim temama poput sadašnjeg položaja žena u društvu, ili pokušaja destrukcije čovjeka kroz nekvalitetan televizijski program. U njegovim djelima također nailazimo na tematske korpuse poput integracije, participacije i moći medija, kao i prerade povijesti. Slike i filozofija Antona Franza Hogera su ogledalo naše egzistencije.

Foto: Press

Selektor i kustos za domaću publiku je Željko Marciuš. Izložba je ostvarena suradnjom HDLU-a i producentske kuće Henry Stag Art Management, a za javnost ostaje otvorena do 5. veljače 2017. godine.

(Visited 59 times, 1 visits today)

Komentari