Istaknuto
11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

08.10.2017.

Zadnja tri mjeseca 2017. godine očekuje nas veliki broj raznolikih glazbenih sadržaja, od premijernog koncerta kultnog islandskog sastava Sigur Ros u Domu sportova do novih sezona popularnih programa kao što su MIMO, ZEZ, Good Vibrations, Začarana Močvara i drugi.

Vizart

Anton Franz Hoger: Izložba Ravnoteža u galeriji Prsten

03.01.2017. Magdalena RikanovićFoto: Press

Anton Franz Hoger, poznati svjetski umjetnik dolazi u Zagreb povodom otvorenja izložbe Ravnoteža. Svečano otvorenje zakazno je 17. siječnja 2017. godine, u galeriji Prsten, najvećoj galeriji HDLU-a, s početkom u 19 sati. Izložba će se protezati na čak 700 m2, kako bi publici moglo biti prikazano više od 40 radova.

Foto: Press

Ravnoteža obuhvaća presjek Hogerovog stvaralaštva, od 2003. godine pa sve do danas. Riječ je o umjetninama visoke procijenjene vrijednosti koje su bile izložene u prestižnim galerijama: u Gora Gallery u Montrealu, Agora Gallery Chelsea u New Yorku, Störpunkt u Münchenu, raum für zeitgenössische kunst u Nürnbergu i drugim gradovima.

Anton Franz Hoger, njemački je slikar rođen 30. listopada 1956. godine u Münchenu. Pripadnik je bečke škole fantastičnog realizma koju su osnovala petorica književnika i slikara među kojima i Ernst Fuchs. Studij završava kasnih 70-ih godina, dok se slikarstvu u potpunosti posvećuje tek u 2000. godini. Njegovi su radovi poznati po nestvarnim, sanjarskim motivima u stilu manirizma. Manirizam je stil krajnje istančanosti, koji je naglašavao sklad, raznolikost i majstorstvo nauštrb sadržaja, jasnoće i jedinstva. Njegovo traganje za originalnošću preraslo je u individualnost. Fokus Hogerovih djela je u društvenim temama poput sadašnjeg položaja žena u društvu, ili pokušaja destrukcije čovjeka kroz nekvalitetan televizijski program. U njegovim djelima također nailazimo na tematske korpuse poput integracije, participacije i moći medija, kao i prerade povijesti. Slike i filozofija Antona Franza Hogera su ogledalo naše egzistencije.

Foto: Press

Selektor i kustos za domaću publiku je Željko Marciuš. Izložba je ostvarena suradnjom HDLU-a i producentske kuće Henry Stag Art Management, a za javnost ostaje otvorena do 5. veljače 2017. godine.

Komentari