Istaknuto
19.10.2017.

Večeras se u Francuskom paviljonu otvara izložba međunarodno priznate multimedijalne umjetnice OKO, povodom čega smo ukratko popričali s autoricom.

11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

Vizart

Suradnja dviju Akademija na izložbi APURI/ALU u Galeriji Pikto

09.10.2017. Ziher.hrFoto: Press/Elena Apostolovski, Skica za čovjeka

U utorak, 10. listopada u 19 sati u galeriji Pikto otvara se izložba studenata Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izložba APURI/ALU nastala je u suradnji studenata dviju Akademija, iz želje za zajedničkim izlaganjem i predstavljanjem radova široj zajednici. 

Studenti Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu odlučili su organizirati prvu zajedničku izložbu 2016. godine, ali su zbog nedostatka financijskih sredstava održali samo neformalnu izložbu u jednom stambenom prostoru u Rijeci. Izložba je bila iznenađujuće dobro posjećena pa su studenti, potaknuti uspjehom, u kolovozu organizirali grupnu izložbu u Galeriji SKC koju je financirao Studentski Kulturni Centar u Rijeci. Kako bi ideja o suradnji studenata dviju akademija bila potpuna, izložba iz Rijeke prvi puta na deset dana dolazi u Zagreb u galeriju Pikto.

Foto: Press/Miro Gik, Ritam 1

Želja studenata je da se ovakav oblik zajedničkog rada nastavi i proširi među studentima drugih akademija kako bi se stvorila kreativna zajednica koja će prakse natjecanja, konkurencije i otuđivanja zamijeniti zbližavanjem i povezivanjem autora.

Studenti koji izlažu: Ana Jurčević, Petar Pinčić, Stjepan Pranjković, Tara Beata Racz, Filip Pilj, Simona Uzelac, Marko Zurak, Alba Miočev, Bojana Modalek, Elena Apostolovski, Ivana Đerić, Eva Meštrović, Karmen Delač, Lana Gržetić, Ana Juršić, Luce Lukačić, Marina Rajšić, Nikola Gačić, Saša Babić i Miro Gik.

Izložba će biti otvorena do 18. listopada. 

Komentari