Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Vizart

Atrakcija u Škotskoj: Divovski spomenici keltskoj mitologiji

03.07.2013. Katarina PerokovićVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com/ The Kelpies at The Helix

Foto: facebook.com/ The Kelpies at The Helix

Travnati prostor između gradova Falkirk i Grangemouth bit će nova atrakcija Škotske – tamo se ovo ljeto postavlja dugo najavljivani javni umjetnički projekt i skulpture naziva “Kelpies”. Dvije gigantske skulpture visoke 30 metara i teške po 300 tona bit će postavljene u čast vodenim zvijerima s nadnaravnim sposobnostima iz keltske mitologije. Čelične konstrukcije čije glave vire iz zemlje nalik su konjima.

Autor najvećih konjolikih skulptura na svijetu je škotski kipar Andy Scott. Kelpies su dio projekta “Helix”, čiji je cilj transformacija područja između spomenutih gradova zbog njihove bolje povezanosti. Konstrukcija je već započela, a trebala bi biti završena sredinom kolovoza.

(Visited 91 times, 1 visits today)

Komentari