Istaknuto
23.03.2018.

Zagrebački graveyard pop dvojac danas promovira svoj drugi album "Lonely Boys" u Tvornici. Na koncertu ćete čuti sve što vam oni žele poručiti, a za sve ostalo što vas zanima, zavirite u intervju s Anjom Papa.

15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

Vizart

Atrakcija u Škotskoj: Divovski spomenici keltskoj mitologiji

03.07.2013. Katarina Peroković
Foto: facebook.com/ The Kelpies at The Helix

Foto: facebook.com/ The Kelpies at The Helix

Travnati prostor između gradova Falkirk i Grangemouth bit će nova atrakcija Škotske – tamo se ovo ljeto postavlja dugo najavljivani javni umjetnički projekt i skulpture naziva “Kelpies”. Dvije gigantske skulpture visoke 30 metara i teške po 300 tona bit će postavljene u čast vodenim zvijerima s nadnaravnim sposobnostima iz keltske mitologije. Čelične konstrukcije čije glave vire iz zemlje nalik su konjima.

Autor najvećih konjolikih skulptura na svijetu je škotski kipar Andy Scott. Kelpies su dio projekta “Helix”, čiji je cilj transformacija područja između spomenutih gradova zbog njihove bolje povezanosti. Konstrukcija je već započela, a trebala bi biti završena sredinom kolovoza.

(Visited 72 times, 1 visits today)

Komentari