Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Vizart

Atrakcija u Škotskoj: Divovski spomenici keltskoj mitologiji

03.07.2013. Katarina Peroković
Foto: facebook.com/ The Kelpies at The Helix

Foto: facebook.com/ The Kelpies at The Helix

Travnati prostor između gradova Falkirk i Grangemouth bit će nova atrakcija Škotske – tamo se ovo ljeto postavlja dugo najavljivani javni umjetnički projekt i skulpture naziva “Kelpies”. Dvije gigantske skulpture visoke 30 metara i teške po 300 tona bit će postavljene u čast vodenim zvijerima s nadnaravnim sposobnostima iz keltske mitologije. Čelične konstrukcije čije glave vire iz zemlje nalik su konjima.

Autor najvećih konjolikih skulptura na svijetu je škotski kipar Andy Scott. Kelpies su dio projekta “Helix”, čiji je cilj transformacija područja između spomenutih gradova zbog njihove bolje povezanosti. Konstrukcija je već započela, a trebala bi biti završena sredinom kolovoza.

(Visited 73 times, 1 visits today)

Komentari