Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Izvještaj: Romantični petak u KSET-u s Augustama

23.04.2017. Helena Kezerić
Foto: Facebook.com/Julien Duval
Vrijeme čitanja: 2 minute

Auguste su se pobrinule da petak prođe u romantičnom i nježnom tonu. KSET je ovog petka zasvijetlio nježnim svjetlima lampica i okupljene meko zanjihao kantautorskim zvucima popastih balada koje same plešu na rubu prozračnog jazza.

Razlozi za slavlje u KSET-u

Prvi samostalni koncert Augusta protekao je u slavljeničkom tonu. Osim rođendanskog obilježavanja pet godina postojanja ovog šarmantnog kantautorskog dua, bilo je još nekoliko razloga za slavlje. Slavio se izlazak novog singla Trebam malo koji će se pronaći na novom albumu krajem godine, slavio se dolazak novog klavijaturiste u bend, slavila se ljubav koja je ostavila traga u pjesmi – slavili su se glazba i prijateljstvo.

 

Uz minimalno odstupanje od najavljene satnice Gordana i Ivana zajedno s bendom penju se na pozornicu i prekidaju kratkotrajnu tišinu prvim taktovima pjesme. Set lista se sastojala od stvari s prvog albuma “Sve što je nekada bilo važno” između kojih smo imali prilike čuti sve nove pjesme koje će se naći na drugom studijskom albumu čiji izlazak se očekuje krajem godine.

Svjetlo nije potrebno jer Auguste sjaje

Neke smo pjesme imali prilike čuti u malo drugačijem aranžmanu i moram priznati da im novo ruho odlično pristaje. U dobrom raspoloženju prvi dio koncerta djevojke su nizale pjesmu za pjesmom, između ostalih imali smo prilike čuti Ona, Tražiš neki razlog, Sjajim, Budiš more, Poslat ćeš ga daleko, PomaloI kako sad i veselu Maglu koja je pokrenula i rasplesala publiku. Djevojke su zvučale odlično, kemija s bendom je bila predivna i uvelike je pridonosila atmosferi.

Nove pjesme koje smo imali prilike čuti daju naslutiti da će novi album imati ozbiljniju notu i nešto drugačiji pristup. Nevjerojatno je koliko se u novim pjesmama osjeti pomak prema nečem drugačijem i na neki način boljem, a da se ne događa preveliko odstupanje od kombinacije pop i prozračnog jazz zvuka koji je karakterističan za Auguste.

auguste

Foto: Julien Duval

Predivni osmjesi na pozornici

Drugi dio koncerta publici je dao pravu sliku tko su zapravo Auguste. Publika je kroz simpatične dijaloge Gordane i Ivane između pjesama imala prilike malo bolje upoznati bend i njihove navike na probama. Veseli osmjesi na licima djevojaka na publiku su prenijeli pozitivnu energiju i vrijeme je prošlo u času. Djevojke su se s publikom oprostile uz pjesmu Priča za laku noć, a nakon oproštaja uslijedio je bis koji je sadržavao osobno možda najdražu pjesmu s prvog albuma, Nije dovoljno.

Priču Augusta pratim od njihovog prvog službenog singla Ona. Teško mi je ne biti emocionalna i ne biti ponosna na napredak koji se vidi kada se baci pogled na sve što Auguste rade od svojih početaka na putu za sutra. Priče utkane u tekstove pjesama su mi poznate i iz tog razloga glazba Augusta za mene ima širu dimenziju i jači kontekst. Ono što se da zaključiti jest da svim kantautorima, budućim glazbenicima ili onima koju stvaraju svoju glazbu želim da ju stvaraju sa žarom, strašću i ljubavi kojom to rade Auguste.


(Visited 105 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(8 votes, average: 4.500 out of 5)

Komentari