Istaknuto
22.03.2017.

Riječ je o jednom od najvažnijih glazbenih pokreta s kraja 20. stoljeća koji je široj publici ostao nepoznat. No, iako je nestao prije no što se jeka njegovih utjecaja mogla jasno ocrtati, on je preživio u filmovima Gregga Arakija i Sofije Coppole te nam se vratio sa svim modnim dodacima iz 90-ih.

21.03.2017.

1. travnja u Glazbeni lonac dolazi Lika Kolorado, i to u akustičnom izdanju. Ili barem tako tvrdi ekipa iz Lonca.

Glazba

Australski hard rockeri Airbourne u Tvornici Kulture

08.07.2016. Ziher.hrFoto: Press

Po prvi puta u Hrvatsku na solo koncert dolaze fenomenalni australski hard rockeri Airbourne. Koncert će održati 11. srpnja u Tvornici Kulture, a kao predgrupa nastupit će zagrebački hard rock sastav Hard Time koji ove godine slavi 25 godina i sprema se objaviti novi studijski album.

Jedan od ponajboljih hard rock bendova na svijetu žestoko svira, ima sjajne pjesme, fenomenalne live nastupe, himnične refrene, otkačenog pjevača i nevjerojatnu količinu energije koja „isijava“ iz svakog tona i pokreta proizvedenog od strane Airbournea. Svim tim kvalitetama priskrbili su si titulu „novog AC/DC“ (mnogi su sigurni da bi jedino njihov pjevač Joel O’Keeffe mogao dostojno zamijeniti pjevača Briana Johnsona,  koji je u zdravstvenim problemima). Airbourne su jedan od „najzaposlenijih“ rock bandova današnjice sa čak 26 datuma na europskoj turneji, a odmah iza toga nastavljaju s 21 datumom u Americi i Kanadi da bi se vratili na drugi dio euro turneje s još 15 koncerata. Uz sve to uspjeli su završiti snimanje novog, četvrtog albuma „Breakin’ Outta Hell“ koji će izaći ove jeseni.

Kada su braća Joel i Ryan prije deset godina osnovali band na tragu Thin Lizzy, Motorhead, Judas Priest, Iron Maiden i naravno AC/DC, nisu ni sanjali da će njihovi albumi dobiti nagrade, da će svirati na najvećim svjetskim festivalima, od svoje dobre zabave napraviti još bolji posao i da će im legenda poput pokojnog Lemmyja glumiti u spotu.

Tri albuma kasnije i tri milijuna kilometara ceste na turnejama doveli su ih do toga da su njihovi albumi visoko na top listama, a vojska obožavatelja je svakog dana sve brojnija širom svijeta – od Australije, Amerike, Europe pa do Dalekog Istoka. Airbourne sa svojim „zidom Marshall pojačala“ iza sebe uzvraća im fenomenalnim koncertima, a sigurni smo da će svi ljubitelji bazičnog hard rock zvuka doći na svoje u zagrebačkoj Tvornici Kulture 11. srpnja.

Ulaznice u prodaji po 160 kuna možete kupiti na svim prodajnim mjestima Entria, u Hard Place-u, Rockmarku i Dirty old shopu te online na Entrio.hr

 

 

Komentari