Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Izvedbene umjetnosti

Bacači sjenki spremni za novu rundu 'Brujanja grada'

30.01.2015. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Bacači Sjenki

Foto: Bacači Sjenki

Brujanje grada je projekt Bacača sjenki hibridnog sadržaja, kolažne forme te nesputanog karaktera koji okuplja najširolikije kreativce, mislioce i ljude izvanrednog smisla za humor. Oni u posljednje vrijeme svojim učestalim zauzimanjem prostora “smetaju” institucijama po kojima parazitare i pritom se dobro zabavljaju. Svakodnevnim višemjesečnim promišljanjem, probama, predavanjima, terenskim radom i neformalnim druženjima grupa je stvorila malu interaktivnu mapu svojih odnosa i u nju upisala okamenjenu i pokretnu koreografiju jednog prostora u Zagrebu.

Nakon dvosatne zabave koju su Bacači i Brujači priredili na prvom javnom pokušaju da probruje i probude grad, na prijelazu siječnja u veljaču ponovo vas pozivaju u knjižnicu Bogdana Ogrizovića i preuzimaju neodgovornost jer nemaju pojma na koje će se prostore sve naići, koje će vam situacije ispričati, koliko će uopće trajati!

Ovoga puta odlučili su natuknuti kamo vode zainteresirane – vi se nalazite na jednom trgu. Iza vas je neko kino, vi gledate na komornu sredinu ovog trga. Oko vas hodaju neki ljudi u bijelim kutama, oni vas uvjeravaju da su arhitekti, na sebi imaju zalijepljene slike Vitićeva nebodera, Cibonina tornja, preostale Name, nešto pričaju, pjevaju… Zapravo ih zanima što vas najviše na tome mjestu muči? Što vam nedostaje? Što nedostaje uopće da bi taj trg bio trg?

Foto Bacači sjenki

Foto Bacači sjenki

Višedimenzionalna i višežanrovska predstava koja se služi dokumentarnim, igranim, plesnim i pjevnim elementima kako bi dočarala prostor i vrijeme jednog dijela Zagreba, njegov povijesni razvoj te njegov gotovo urušeni moral. Nove izvedbe na rasporedu su 31. siječnja i 1. veljače u 20 sati u knjižnici Bogdana Ogrizovića.

Inicijalni koncept i režiju potpisuje Boris Bakal, dramaturgiju Anja Pletikosa, a projekt izvode Boris Bakal, Nikolina Butorac, Dora Kokolj, Nikolina Komljenović, Vesna Mačković, Nikša Marinović, Jelena Mesar, Veno Mušinović, Anja Pletikosa i Leo Vukelić. U projektu su sudjelovali i Sandra Uskoković, Miran Jurić, kostimografkinja Ivana Bakal, dok svi zajedno potpisuju scenografija i zvuk. Projekt je eraliziran uz potporu Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH.

(Visited 132 times, 1 visits today)

Komentari