Istaknuto
22.04.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U ožujku su nam kroz player prolazili Porto Morto, Pseća plaža, Killed a Fox, The Sepia Sisters, Bakterije, FNC Diverzant, Trophy Jump, From Another Mother i Svemir.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

Vizart

Backyard Art Festival je više od glazbenog festivala

04.07.2016. Katarina ŠapinaFoto: Facebook.com/BackyardArtFestival/photos
Vrijeme čitanja: 3 minute

Ovogodišnji Backyard Art Festival uz vrhunski glazbeni program nudi i bogat popratni sadržaj koji novom i posebnom festivalu daje identitet. Besplatna festivalska ponuda koja sadrži umjetnički i sportski dio odvija se na nekoliko lokacija u Donjem Miholjcu i to većinom u samom centru grada.

Podsjetimo se da smo se već upoznali sa svim glazbenim imenima koji će nastupati na BAF-u od 15. do 17. srpnja u Donjem Miholjcu. Od headlinera su najavljeni francuski afrobeat/raggae bend Joke, jedan od najautentičnijih hrvatskih bendova Let 3, te Kultur Shock koji dolaze iz Seattlea, a sa sobom donose odličnu kolekciju iz lonca pjesama začinjenog mješavinama etna, punka, rocka i metala koja će se odlično uklopiti u ostatak glazbenog programa BAF-a kojeg možete pogledati ovdje.

Ono što BAF čini posebnim zasigurno je umjetnički dio festivala koji se premijerne godine odlično uklopio u cjelodnevni program. Dok čekate nastup svog benda, možete se zaputiti u manji obližnji park koji će i ove godine festivalu pridavati identitet ReArt. Akademski umjetnici iz te udruge će pomoću instalacija osmisliti, izraditi i ispričati priču o Backyard Art Festivalu te o svojoj suradnji. Na prostoru ReArt-a će se nalaziti i izložbeno prodajni štandovi umjetničkih i kreativnih manufaktura i organizacija.

U takvom bajkovitom okruženju nalazi se i akustična pozornica u drvenom paviljonu s kraja 19. stoljeća, a uređena je kao jedna slavonska vizura urbane kulture.

Foto: Facebook.com/ BackyardArtFestival/photos

Foto: Facebook.com/ BackyardArtFestival/photos

Na prostoru parka uz akustičnu pozornicu, članovi Društva naša djeca iz Donjeg Miholjca će održati prigodan program za najmlađe posjetitelje BAF-a. Djeca će festivalu podariti izložbu svojih radova naslikanih pištoljima na vodu i bojama, a posjetitelje će uveseljavati puhanjem velikih balona od sapunice. U programu je predviđena i kreativna radionica izrade lampiona koji će se kao instalacije biti postavljeni u malom parku.

Ove godine program festivala obogatit će dvodnevna radionica stripa pod organizacijom udruge StripOs, a rezultirat će Backyardovim stripom o drugom izdanju festivala. Osim toga, imat ćete priliku vidjeti i druge izložbe poput one koje organizira Povijesna udruga Mailath, a predstavit će stalni postav svog Zavičajnog muzeja. Udruga Likrob će također imati izložbu svojih radova, a u parku će biti postavljena i izložba stickera kao dio predstavljanja urbane kulture. Da se BAF orijentirao na razne grane umjetnosti govori nam i partnerstvo između njih i festivala Graffiti na Gradele s Bola na Braču. GNG će dovesti jedne od najboljih hrvatskih grafitera koji će D. Miholjac obojiti motivima festivala i samog grada. O grafiterima GNG-a možete pročitati ovdje.

Foto: Facebook.com/ BackyardArtFestival/photos

Foto: Facebook.com/ BackyardArtFestival/photos

Osim umjetničkog dijela festivala, organizirane su i druge aktivnosti poput one koju organizira streličarska udruga, besplatno podučavanje gađanja lukom i strijelom. U suradnji s Vanjom Kauzlarićem iz benda Officer Down, koji ove godine nastupaju na festivalu, BAF će posjetiti 32 učenika Rock akademije iz Rijeke koji će na festivalu iz prve ruke moći vidjeti i naučiti kako funkcionira festival, organizacija unutar benda, tehnika te slično, a bit će održana i tribina u kampu festivala na kojoj će moći prisustvovati i posjetitelji.

U debelom hladu festivalske chillout zone pored kampa nalazi se AntiFolk pozornica na kojoj će se preko dana izmjenjivati DJ-evi. Također, u navedenom prostoru bit će organizirana slackline radionica.

Backyard Art Festival je zeleni festival, a to dokazuje i poticanje konzumacije svježeg voća i povrća, a svaka donacija će se usmjeriti na nabavu potrebnih pomagala lokalnoj osnovnoj školi koja je pripomogla organizaciji prve godine festivala.

Od sportskih događanja će se i ove godine održati pump track biciklističko natjecanje u organizaciji Biciklističkog kluba Maraton. Najavljena su velika domaća i međunarodna imena te je stoga ovo natjecanje postalo jednim od najvažnijih događanja ovogodišnjeg BAF-a. Odbojkaški klub organizira turnir u odbojci na pijesku, a mogu se prijaviti svi zainteresirani posjetitelji i građani te ga tako učiniti što je moguće atraktivnijim.

Foto: Facebook.com/ BackyardArtFestival/photos

Foto: Facebook.com/ BackyardArtFestival/photos

Organizatori su pripremili brojna dnevna događanja i cjelodnevnu zabavu posjetiteljima glavne festivalske zone, kao i odličan odmor. Također, organiziraju se i druga manja i skrivena događanja u cijelom gradu koje će posjetitelji morati sami otkriti.

BAF je festival koji nudi mnogo više od glazbenog programa, riječ je o zaista bogatom i raznovrsnom sadržaju zbog kojeg se valja zaputiti u Donji Miholjac 15., 16. i 17. srpnja., jer, sudeći po prošlogodišnjem prvom izdanju BAF-a, s ovog festivala nitko ne može otići ravnodušan i nesretan.

(Visited 224 times, 1 visits today)

Komentari