Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Film

Bandić najavio Fantastic u dog friendly ruhu, festival večeras otvara The Babadook

27.06.2014. Inja Drače
Foto: Fantastic-zagreb.com

Foto: Fantastic-zagreb.com

Gradonačelnik Milan Bandić je najavio kako Fantastic Zagreb, koji već četvrtu godinu obogaćuje zagrebačka kulturna ljeta, postaje dog friendly. Najavio je to u društvu svog zlatnog retrivera Rudija te izjavio: „Dajem punu podršku ovom zanimljivom festivalu kao djelu zagrebačkog kulturnog ljeta kojim smo grad Zagreb pozicionirali na karti europskih kulturnih metropola. Dobrodošli na open-air i dog friendly Fantastic Zagreb. Zajedno s mojim Rudijem posjetit ću jednu od projekcija i uživati u osvježenju otvorene pozornice Tuškanac.

Povedete li svog psa na projekciju na Tuškancu, gledat ćete film besplatno!

Festival će danas otvoriti australski suspens triler The Babadook redateljice Jennifer Kent. Priča prati samohranu majku koja nakon smrti muža se bori sa sinovim strahom od čudovišta. Uskoro otkriva kako to čudovište nije samo plod neracionalne mašte, već postoji nešto više.

Svakako pregledajte bogat filmski program koji ćete moći pogledati od večeras do 5. srpnja kroz programe Panorama, Orijent Express, Ponoćno ludilo, Vizije, Americana, Kratki filmovi i Sretan rođendan.
Još jednu filmsku poslasticu Vam spremaju fantastičari, premijeru filma Cold in July ćete gledati na Medvegradu u četvrtak, 3. srpnja.

Želite li saznati što je sve pripremio Fantastic, pridružite se večeras na otvorenju, a kasnije zadržite na partyju. Vidimo se na Tuškancu!

Komentari