Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Vizart

Banksy spašen s aukcije!

25.02.2013. Sunčana Bošnjak BrkićVrijeme čitanja: 2 minute
facebook.com/BanskyBook

facebook.com/BanskyBook

Priča o ukradenom Banksyevom muralu se nastavlja. Mural, nazvan Robovski rad, koji prikazuje malog dječačića kako radi na šivaćoj mašini, misteriozno je uklonjen sa zida zgrade trgovačke kompanije Poundland, a nekoliko dana kasnije se još misterioznije pojavio na aukciji u Miamiu, gdje je trebao biti prodan za vrtoglavih 450,000 funti.

Na dražbi je trebao biti prodan još jedan Banksyev mural, zvan Mokri pas, koji datira iz 2007.godine, a originalno se nalazio u području Londona zvanom West Bank.
Vrlo brzo je započela internacionalna bitka da se Banksy povuče s aukcije, koja je u zadnji čas uspjela. Alan Strickland, jedan od vođa kampanje za spas grafita, objavio je na svome twitteru da je vlasnik aukcijske kuće odbio otkriti javnosti razlog povlačenja djela s dražbe.
Slijedi posljednji korak u pobjedi protiv krađe ovih umjetnina – treba vratiti murale iz Amerike.

Inače, na mjestu ukradenog murala pojavio se novi, koji prikazuje časnu sestru, bez usta a sa crvenom zvijezdom na desnom oku. Nije još poznato je li doista Banksyevo djelo.

facebook.com/BanksyBook

facebook.com/BanksyBook

Unatoč lažnim napisima u zadnjih nekoliko dana da je Banksy uhićen i da mu je identitet razotkriven, to ostaje nepoznanica. Vjerojatno na početku svoje karijere, kada je još bio svojevrsni gerila-umjetnik, i brinuo oko toga da ga policija ne uhvati zbog “vandalizma”, nije ni sanjao da će postići slavu vrijednu milijune. No zaslužio ju je, jer su njegove umjetničke kritike loše politike i društvenih nejednakosti neprocjenjive.

(Visited 91 times, 1 visits today)

Komentari