Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Vizart

Banksy spašen s aukcije!

25.02.2013. Sunčana Bošnjak Brkić
facebook.com/BanskyBook

facebook.com/BanskyBook

Priča o ukradenom Banksyevom muralu se nastavlja. Mural, nazvan Robovski rad, koji prikazuje malog dječačića kako radi na šivaćoj mašini, misteriozno je uklonjen sa zida zgrade trgovačke kompanije Poundland, a nekoliko dana kasnije se još misterioznije pojavio na aukciji u Miamiu, gdje je trebao biti prodan za vrtoglavih 450,000 funti.

Na dražbi je trebao biti prodan još jedan Banksyev mural, zvan Mokri pas, koji datira iz 2007.godine, a originalno se nalazio u području Londona zvanom West Bank.
Vrlo brzo je započela internacionalna bitka da se Banksy povuče s aukcije, koja je u zadnji čas uspjela. Alan Strickland, jedan od vođa kampanje za spas grafita, objavio je na svome twitteru da je vlasnik aukcijske kuće odbio otkriti javnosti razlog povlačenja djela s dražbe.
Slijedi posljednji korak u pobjedi protiv krađe ovih umjetnina – treba vratiti murale iz Amerike.

Inače, na mjestu ukradenog murala pojavio se novi, koji prikazuje časnu sestru, bez usta a sa crvenom zvijezdom na desnom oku. Nije još poznato je li doista Banksyevo djelo.

facebook.com/BanksyBook

facebook.com/BanksyBook

Unatoč lažnim napisima u zadnjih nekoliko dana da je Banksy uhićen i da mu je identitet razotkriven, to ostaje nepoznanica. Vjerojatno na početku svoje karijere, kada je još bio svojevrsni gerila-umjetnik, i brinuo oko toga da ga policija ne uhvati zbog “vandalizma”, nije ni sanjao da će postići slavu vrijednu milijune. No zaslužio ju je, jer su njegove umjetničke kritike loše politike i društvenih nejednakosti neprocjenjive.

Komentari