Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Glazba

Barbari objavili drugi studijski album i promovirali ga u istarskoj vili

11.12.2014. Lucija JakelićVrijeme čitanja: 2 minute
foto: Ivana Kapetanović

foto: Ivana Kapetanović

Eksplozivni rockeri Barbari izdali su novi album naslova “Santa Barbara”. Nakon uspješnog i hvaljenog debitantskog albuma “Monfiorenzo Underground”, “Santa Barbara” je, kako kažu, cjelokupna osobnost i zajednička narav benda. Pjesme s ovog albuma su nastale kroz 2013. i 2014. godinu, a ukupno ih je deset. Objedinjuju različite glazbene utjecaje, od bluesa do psihodelije, a dočaravaju individualnost i sklonost eksperimentiranju. Barbari ovim albumom donose kreativno zreliji i potpuniji zvuk koji je rezultat međusobne jake suradnje i posvećenog vremena njihovu razvoju. Album su producirali Marko Kalčić i Alen Bernobić. Cover albuma potpisuje Ira Tomić, redateljica većine spotova, koja i inače nastavlja vizualno identificirati bend kroz svoj rad.

Prošlog vikenda, na nesvakidašnjoj lokaciji u predivnoj istarskoj vili, održana je i jedinstvena promocija albuma. Specifičnost lokacije i energičnost benda rezultirali su s dva poziva na bis, a publika nije mogla ostati imuna na ples. Zagrijavanje je krenulo uz poznate hitove s albuma prvijenca (kao što su Mjesečina Patološki lažljivac), a potom je uslijedila izvedba svih deset pjesama s novog albuma, od kojih je singlove Ma nema veze 4 javnost već imala prilike čuti.

foto: Ira Tomić

foto: Ira Tomić

Kako kažu Barbari, jednostavno pokušavaju ostati dosljedni sebi – svojim uvjerenjima, viđenjima i osjećajima pri stvaranju pjesama, a s druge strane biti au courant. Ako njihova glazba nekom donese sreću i veselje, to je za njih najveći uspjeh. Kao najbitnije ističu samo jedno: da su proizašli iz čiste, neiskvarene, bezuvjetne ljubavi prema glazbi.  Sukladno cilju da se približe što većem broju ušiju istomišljenika, “Santa Barbara” besplatna je za download na njihovoj web stranici 

(Visited 155 times, 2 visits today)

Komentari