Istaknuto
04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

29.07.2018.

Oliver Dragojević utkao se u toliko obiteljskih priča i zajedničkih trenutaka da smo zaboravili obraćati pažnju da je tu. I kako to valjda uvijek biva, dok netko ne uzdrma svakodnevnicu koju imamo, dok ne uzme njen komadić, ne primjećujemo da je tu i da je silno vrijedna.

Glazba

Slavni Basement Jaxx na INmusic festivalu

19.03.2013. Sonja Agata Bišćan
Foto: www.facebook.com/BasementJaxx

Foto: facebook.com/BasementJaxx

Britanski dvojac u sastavu Felix Buxton i Simon Ratcliffe, poznatiji kao Basement Jaxx, nastupaju prvi put pred hrvatskom publikom na INmusic festivalu.

Budući da su još 1994. vodili jedan od najzanimljivijih klupskih programa londonske scene, Rooty u Brixtonu, ne treba čuditi da su danas već vrhunski zabavljači, koji svoj glazbeni izričaj upotpunjuju korištenjem vizualnih efekata i drugih iznenađenja u sklopu nastupa. A potvrdom njihove kvalitete može se smatrati i činjenica da su 2003. za svoj treći album “Kish Kash” dobili Grammyja za najbolji elektronski/ dance album.

Njihov prvi album “Remedy” s hitom Red Alert je objavljen 1999., a dosad su objavili pet albuma, na kojima su zabilježena i zvučna imena gostujućih izvođača, među kojima su Lily Allen, Yoko Ono, Robyn, Santigold itd. Osim toga, surađivali su kao remikseri s Missy Elliott na pjesmi 4 My people, Justinom Timberlakeom na Like I Love You i grupom N*E*R*D na She Wants to Move. Pored toga, snimili su album s klasičnim orkestrom Metropol i napisali glazbu za film “Attack the Block”.

Ulaznice za ovogodišnji INmusic festival mogu se kupiti u svim prodavaonicama Tisak media centra po cijeni od 349kn.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Komentari