Istaknuto
20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Film

Batman v Superman: Jason Momoa u ulozi Aquamana

23.02.2015. Marija Vukšić
Foto: thefuckingbat.com

Foto: thefuckingbat.com

Batman v Superman: Dawn of Justice novi je film o superherojima koji bi u kina trebao doći u ožujku 2016. Film je zamišljen kao svojevrsni nastavak filma o Supermanu Man of Steel (2013). S obzirom da je Man of Steel zaradio više od 660 milijuna dolara, ne čudi da su i za režiranje njegovog nastavka opet zaduženi redatelji Zack Snyder i David Goyer. Glavna priča se još ne zna, ali s obzirom na teaser s Comic Cona iz 2014. čini se da će doći do borbe između Batmana i Supermana. Prokrijumčarenu verziju tog teasera možete pogledati na linku.

Foto: kingofstrongstyle2015.tumblr.com

Foto: kingofstrongstyle2015.tumblr.com

Dosad se znalo da će u Batman v Superman ulogu Supermana imati Henry Cavill, Ben Affleck glumit će Batmana, a Gal Gadot bit će Wonder Woman no nova je vijest da se ovoj postavi superjunaka pridružio i Jason Momoa kao Aquaman. Iako je Aquamanov lik bio glavna tema mnogih šala, čini se da bi sliku o smiješnom vodenastom superjunaku mogao razbiti upravo Momoa jer doista izgleda opako s tetovažama i oklopom koji, doduše, pomalo podsjećaju na drugi lik koji je utjelovio, Khala Droga iz Game of Thronesa (2011-). Momoa je dobar dodatak glumačkoj postavi koji će vjerojatno privući i GOT fanove, a možda malo i omekšati srca onima kojima je grijeh (ponovo) vidjeti Afflecka u ulozi Batmana.

ComicBook.com prenio je Momoine osjećaje vezane uz ulogu koju je dobio. Glumac je izjavio da mu je super to što su njegovi (polinezijski) bogovi zapravo bogovi vode i zato je stvarno cool što je dobio ulogu Aquamana. Također je primijetio da nema previše “smeđih” superjunaka pa je to odlična prilika da usput zastupa Polineziju i svoj narod. Aquamanove tetovaže inspirirane su polinezijskom kulturom, a Snyder je također potvrdio jedan zanimljiv detalj: Aquamanov trozubac može ozlijediti Supermana. Za one gladne Momoe kao Aquamana, u galeriju smo stavili tri slične, ali ipak ne iste, slike.

(Visited 220 times, 1 visits today)

Komentari