Istaknuto
11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

08.10.2017.

Zadnja tri mjeseca 2017. godine očekuje nas veliki broj raznolikih glazbenih sadržaja, od premijernog koncerta kultnog islandskog sastava Sigur Ros u Domu sportova do novih sezona popularnih programa kao što su MIMO, ZEZ, Good Vibrations, Začarana Močvara i drugi.

Glazba

Battleme, glazbena pratnja “Sinova anarhije”, opet u Zagrebu

04.09.2017. Ziher.hrFoto: Press

Žestoki američki rokeri iz Portlanda (Oregon), Battleme, po drugi put dolaze u Zagreb. U sklopu promocije njihovog trećeg albuma “Cult Psychotica” i nove europske turneje imat ćemo ponovno priliku gledati jednu sjajnu live atrakciju u Tvornici kulture.

Proglas o slomljenoj stvarnosti

“Cult Psychotica” ustvari je proglas kojeg je frontmen Matt Drenik stvorio tijekom prvih nekoliko mjeseci predsjedničkih izbora u SAD-u 2016. godine. Bend je ovaj album snimio uživo u periodu od svega tjedan dana u Drenikkovom Get Loud studiju u Portlandu, u izboju nevjerojatne energije. Krajnji ishod albuma vrhunska je suvisla reakcija na trenutno stanje u svijetu ili kako sam Drenik kaže, “pravovremeno razmišljanje o našoj slomljenoj stvarnosti”. Uz vijesti o novom izdanju, Battleme je uzbuđen što će novi album moći promovirati na velikoj europskoj turneji ove jeseni. Osim u Zagrebu 13. listopada, dan kasnije nastupit će i u Rijeci u Palachu.

Tijekom karijere (koja traje više od sedam godina) Battleme je privukao pažnju publike svojim brendom psihodeličnog rocka s primjesama blusea. Esquire ističe da su kojim slučajem The Flaming Lips napravili koju originalnu pjesmu tijekom izvođenja obrada Pink Floydova albuma “The Dark Side Of The Moon’”, zvučali bi jednako dobro kao Battleme. Rolling Stone je pisao o sposobnosti benda da stvara krešenda u stilu The Smashing Pumpkinsa, dok je Billboard pohvalio Battlemeov groove uporedivši ga sa onim kojim vladaju Queens Of The Stone Age.

Komentari