Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

BEARS & HONEY 3rd Birthday @SIRUP: Tiger Stripes, Blacksoul, Tom Bug, Mark de Line & 2Tall

08.01.2016. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nakon takozvane najluđe noći u godini želimo vam dokazati da će ova biti još luđa. Bears & Honey povodom svog trećeg rođendana dovodi Tiger Stripesa 9. siječnja u legendarni zagrebački klub Sirup. Uz pozamašnu lokalnu podršku kao što su Blacksoul, Tom Bug, Mark de Line i 2Tall zvukovi dobrog housea su neizbježni.

Tiger Stripes je švedski DJ-i producent iza čijeg se imena skriva Mikael Nordgren sa sjedištem u Stockholmu. Mikael se s već 10 godina počeo zanimati za glazbu pa tako kreće svirati razne instrumente, kao što su bas, gitara, bubnjevi i klavir. Početkom ’80.-ih susreće se s prvim house zvukovima i kako sam kaže, prvu inspiraciju nalazi u zvukovima Inner Citya i S’Expressa. Istovremeno otkriva jazz i funk ’60.-ih i ’70.-ih. Danas nastupa pod aliasima kao što su Tiger Stripes, D’Malicious i 12th Floor što mu omogućava izražavanje u raznim podžarnovima elektronske glazbe.

Njegov prvi house projekt pod vodstvom nekog labela je Slippery People 2000. godine koji je inspiriran većinom underground discom ’70.-ih. Može se pohvaliti i radom s legendarnim Kerri Chandlerom, za kojeg je svirao gitaru u njegovoj traci “Mental Moonlight Fiesta”. Uz vlastitu produkciju nije potrebno ni napomenuti da je u svojoj dosadašnjoj karijeri napravio nebrojeno mnogo remixeva. Njegovi remixevi i radovi objavljeni su na labelovima koji su u današnjem svijetu elektronske glazbe top labelovi za house, deep house, techno i ostale srodne žanrove, neki od njih su Desolat (Loco Diceov label), Get Physical (M.A.N.D.Y, Booka Shade & Dj T’s label), Truesoul / Drumcode (Adam Beyerov label), OFF (Berlin).

Njegov hit Brrr stavljen je na Thumpovu listu Top 50 pjesama 2015. godine i to na 26. mjesto, podržao ga je i sam Kerri Chandler uvrstivši ju u svoju set listu, a među komentarima možemo vidjeti i pohvalu legendarnog Kenny Dopea. Resident Advisor ga je uvrstio u svojih Top 100 DJ-a 2015. godine na 77. mjesto. Time možemo zaključiti da Tiger Stripes dolazi u pravom trenutku karijere po prvi puta u Hrvatsku.

Blacksoul je ime koje zagrebačkoj publici ne bi trebalo posebno predstavljati. Tomislav stoji iza labela Blacksoul Music i samog eventa Bears & Honey. Blacksoul sudjeluje u sceni već dugi niz godina, a njegov rad je hvaljen i izvan granica Hrvatske, a čak i same regije. Njegov label sa svojim izdanjima postiže prvo mjesto na nizu prodajnih stranica, a pohvalno je što izdaje većinski radove regionalnih producenata. Bears & Honey je zamislio kao projekt koji služi ne samo kao party, već kao platforma za promociju dobre glazbe uz besplatne produkcijske radionice.

Tom Bug se proslavio nizom svojih partya u zagrebačkom klubu Katran, a najbolje se predstavio pobijedivši na natjecanju za predstavnika burnResidency DJ natjecanja na Ibizi gdje je dodatno isklesao svoje znanje kao DJ-a i producenta prošlog ljeta.

Mark de Line može se pohvaliti objavljivanjem svojih radova na nizu record labelova. Prve gramofone kupio je sa samo 15 godina nakon što je čuo Daft Punkov drugi album Discovery i potpuno se zaljubio u elektroniku. Njegovo aktivno izražavanje kao DJ-a počelo je s njegovim upoznavanjem s Marthinom Kleinom s kojim i danas surađuje.

2Tall je zagrebačko kvarnerski dvojac iza kojeg stoje Dino i Pavle. Koliko god to ime zvučalo novo, nije ni malo novo, dečki su aktivni već dug niz godina. Osim DJ-inga imaju i vlastitu produkciju i ovo će im biti premijera na Bears & Honey eventima kao rezidenta tog projekta.

Ulaznice možete kupiti putem sustava Entrio po cijeni od 60 kuna, a na dan samog eventa za 70 kuna. Broj ulaznica limitiran na 320 komada.

(Visited 122 times, 2 visits today)

Komentari