Istaknuto
18.02.2018.

Mlada redateljica Lea Anastazija Fleger jedna je od najvećih nada hrvatskog kazalištu. Nakon dvije iznimno hvaljene predstave u HNK u Varaždinu, crne komedije "Bog masakra" i mjuzikla "Prošlih pet godina", čekaju je prvi projekti u Zagrebačkom kazalištu mladih i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

18.02.2018.

Svi su čuli za onaj provokativni dio Frljićeve interpretacije Pirandellove drame u Satiričkom kazalištu Kerempuh, no u suštini predstave nalaze se potraga za autentičnim identitetom i borba protiv pasivnosti.

Glazba

Bebè Na Volè i The Yellow Buzz u Vintage Industrial Baru

20.02.2017. Ziher.hrFoto: Monika Bračević/Ziher.hr

U četvrtak, 23. veljače, u Vintage Industrial Baru zasvirat će jedna od najprepoznatljivijih pojava na domaćoj nezavisnoj sceni, blues genijalac Adam Semijalac, poznatiji pod scenskim imenom Bebè na Volè. Kao predgrupa nastupit će zagrebački garažni blues/rock duo The Yellow Buzz. Semijalac je već više od deset godina dosljedan svom zvuku i diskografskoj neovisnosti, a kao jedan od najboljih blues vokala na ovim prostorima, njegova se glazba može okarakterizirati kao root blues u kombinaciji s različitim indie žanrovima.

Nakon deset godina stvaranja originalne i njemu svojstvene glazbe, početkom 2015. godine objavio je “best of” na vinilnoj ploči pod nazivom “Time Of Great Depression” gdje je svoj cjelokupni opus sveo na trinaest autorskih pjesama kojima je obuhvatio sve kreativne faze svog glazbenog izričaja. S obzirom da posljednjih deset godina živi isključivo od glazbe, Adam je svoje djelovanje proširio znatno dalje od koncertnih dvorana. Radi glazbu za kazališne predstave; član je koautorske inicijative OOUR-Zagreb, kazališta TRAFIK u Rijeci te ima preko petnaest cjelovečernjih plesnih predstava iza sebe.

The Yellow Buzz osnovan je 2014. godine, a čine ga Adam Lončar na vokalu i gitari te Bruno Bolfan na bubnjevima. Iza sebe imaju iskustvo sviranja po raznim drugim bendovima. Osim sviranja u bendu, ovaj duo je i dio ekipe koja vodi Runaway Production studio poznat po online emisiji “Runaway Session” koja je ugostila velik broj bendova s nezavisne scene poput ABOP, Chui, Baden-Baden, Sare Renar i mnoge druge. U svibnju 2016. izbacili su svoj prvi album jednostavno nazvan “Yellow Buzz“. Album je sniman u Runaways production studiju pod producentskom palicom Franje Heršaka i sastoji se od deset pjesama prepunih energijom koje ovaj dinamičan dvojac stvara.

Ulaznice se u pretprodaji mogu naći u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), Kavez (Savska 160) i u Vintage Industrial Baru.

 

(Visited 9 times, 1 visits today)

Komentari