Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Vizart

Beč u sjeni piramida

24.01.2013. Ziher.hr
Foto: PR

Foto: PR

Nakon Klimtove godine koja je obilježena diljem Europe, a svoje žarište je imala u Beču, Austrijanci ponovno opravdavaju posjećenost toj kulturnoj prijestolnici. Bečki prirodoslovni muzej od 22. siječnja ove godine predstavlja izložbu pod nazivom “U sjeni piramida” koja je posvećena piramidama iz Gize koje se ubrajaju u najbolje istražene nekropole bivšeg egipatskog carstva.
Prije gotovo stotinu godina, jedan je austrijski arheološki tim započeo iskopavanja upravo na toj lokaciji. Radovi su trajali do 1929. i urodili su velikim brojem pronađenih umjetnina i informativnih svjedočanstva o životu i vjerovanjima starih Egipćana. Veliki dio nalaza je ostao u Egiptu, ali neki od njih su dospjeli i u Bečki prirodoslovni muzej. Izložba “U sjeni piramida” ističe značaj bečke egipatske zbirke te važnost Austrije u istraživanjima piramida.
Izložba je proširena posuđenim objektima iz najvećih europskih i američkih muzeja i nudi izvrstan uvid u nevjerojatna dostignuća egipatske kulture na vrhuncu njezina postojanja. Centralni eksponat izložbe te istovremeno najznačajniji nalaz prve austrijske arheološke kampanje u Gizi je statua Keopsovog nećaka Hemiuna koji se smatra jednim od arhitekata Keopsove piramide. Nađete li se u Beču narednih mjeseci imat ćete priliku vidjeti izloške koji čine jedan od najvažnijih kulturnih događaja Beča 2013. godine. Izložba je otvorena do 20. svibnja 2013. godine.

Foto: PR

Foto: PR

(Visited 49 times, 1 visits today)

Komentari