Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Ben Affleck odnio nagradu najboljeg redatelja za film Argo

03.02.2013. Nela Baričević
Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

Na 65. dodjeli DGA Awardsa (Directors Guild of America Awards) Ben Affleck je nastavio odnositi nagrade za film Argo. Svečana dodjela odvijala se u subotu navečer u dvorani Ray Dolby.

Za primitka nagrade Affleck je kratko komentirao: “Ne mislim da me ovo čini pravi redateljem, ali mislim da znači da sam na pravom putu.”

Nažalost, iako je Affleck dobio mnoga priznanja za redateljski rad na Argu, jedno će ga svakako zaobići. Suprotno zamijećenom trendu, DGA ove godine ne nagovještava redatelja koji će osvojiti Oscara. Afflecka je zaobišla spomenuta nominacija i bit će to tek 7. put od kada se dodjeljuju DGA nagrade da njihov pobjednik ujedno ne odnese i Oscara za najboljeg redatelja.

No, fanovi i filmska ekipa nikako ne trebaju očajavati, s obzirom na to da je film nominiran za Oscara u čak 7 kategorija. Uz to, osvojio je dva globusa, dvije nagrade od strane Critics Choice Awards,  PGA, kao i SAG nagradu.

Pored Afflecka, nominirani su bili Kathryn Bigelow za film Zero Dark Thirty, Tom Hooper za Les Miserables, Ang Lee za osebujan Life of Pi , te Steven Spielberg za Lincoln.  Što se televizije tiče, svakako vrijedi spomenuti Lenu Dunham koja je kući odnijela nagradu za pilot svoje nove HBO komedije Girls, te Riana Johnsona koji je nagrađen u kategoriji dramatičnih serija za epizodu Breaking Bada.

Nagradu za dokumentarni film odnio je Malik Bendjelloul za film Searching For Sugar Man, dok je u kategoriji za najbolje televizijske filmove i mini serije nagradu dobio Jay Roach za Game Change (HBO). Kada govorimo o „reality“ programima, uvjerljivi pobjednik je Brian Smith za Master Chef, i to 305. epizodu (Fox). Naposljetku, spomenimo još kako je nagradu za dječji program odnio Paul Hoen za Let It Shine (Disney Channel).

(Visited 52 times, 1 visits today)

Komentari