Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Knjige

Besplatna znanstvena fantastika na internetu

10.02.2013. Lorena GrubišićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: huxley.net

Foto: huxley.net

Donosimo poslasticu za sve ljubitelje spekulativne fikcije! Ako dosad niste znali, na internetu je dostupna velika kolekcija audio, video i tekstualnih klasika ovog žanra.

Radio CBS je davne 1956. emitirao Aldousa Huxleya koji je čitao vlastiti i danas popularni roman “Brave New World“.

Antiutopijski roman engleskog pisca i novinara Georgea Orwella “1984” može se pronaći u sva tri oblika: tekstualnom, audio i filmskom.

Prvu filmsku adaptaciju čudovišta Mary Shelley režirao je J.Searle Dawley 1910. godine. 12minutni film snimao je čak tri dana u vrijeme kad je većina filmova snimana samo jedan dan! “Frankenstein” je sniman u studiju Thomasa Edisona, a nakon gledanja filma poslušajte audio ili pročitajte tekstualnu verziju.

30. listopada 1938. Orson Welles izazvao je masovnu paniku svojom radio-dramom “Rat svjetova” (prema romanu H.G. Wellsa) koja je navela američku javnost da povjeruje u invaziju Marsovaca. Poslušajte njegovu originalnu izvedbu i pokušajte sami procijeniti bi li i vi bili među slušateljima koji su spakirali kofere i dali petama vjetra.

Gledali ste “Kronike iz Narnije”, ali se nikako ne možete natjerati da pročitate knjige C.S. Lewisa. Nema problema! Zavalite se u najudobniji naslonjač, uzmite deku, skuhajte kakao i uživajte u besplatnoj audio verziji.

Oduševili su vas filmovi poput “Blade Runnera”, “Potpunog sjećanja” ili pak “Specijalnog izvještaja”? Jeste li znali da su predlošci ovih poznatih filmskih uradaka bili romani Philipa K. Dicka?  Ili ste pak ljubitelji “Foundation Trilogy” Isaaca Asimova? Sve to i mnogo više možete pronaći na stranici openculture.com.

(Visited 204 times, 1 visits today)

Komentari