Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Film

“Birth of the Dragon”: Novi pogled na priču Bruce Leeja

20.02.2013. Nela Baričević
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Za one kojima je dosadila najezda filmova o superherojima koji, koristeći se svojim posebnim moćima, uglavnom spašavaju svijet, stiže možebitno osvježenje u vidu filma o životu Brucea Leeja.

QED International i Groundswell Productions udružili su snage te odlučili snimiti priču o životu ovog poznatog akcijskog junaka i to tako da kronološki prate događaje iz njegove mladosti. Kronika ranijih godina svakako će uključivati stvarnu borbu između ovog borilačkog talenta i Wong Jack Mana, odnosno najpoznatijeg kineskog kung fu majstora i učitelja. Navedena borba zapravo će poslužiti kao početna točka većeg i bitnijeg akcijskog filma koji prati Leeja u njegovim okršajima. To zapravo znači da ga prati u njegovu udruženju s Wongom protiv kineskih gangstera.

Iako se možda čini kao čudan spoj realnoga svijeta i mašte u kojemu se sam Lee pretvara u gotovo fantastičnog junaka, isto treba uzeti sa zadrškom jer postoje različiti pogledi na spomenutu borbu. Uostalom, nije ni bitno zašto je do borbe došlo kada se dvojca borilačkih velikana odlučuju zajednički boriti barem u okviru scenarija koji slijedi.

No, budimo realni, bez obzira što je riječ o multinacionalnom projektu i međunarodnoj legendi čiju bi priču svakako trebalo prilagoditi 21.stoljeću, ne možemo se ne zapitati postoji li i dalje dovoljno široka publika za takav pothvat? Shodno tome, Christopher Wilkinson i Stephen Rivele, koji su zaduženi za pisanje scenarija, imaju pred sobom nezavidan zadatak. Tim više što je priča o Leejevu životu ispričana više puta, a trend je izmišljanja događaja za podupiranje jednog takvog scenarija odavno iščeznuo. Usprkos svemu, bit će zanimljivo vidjeti tko će se primiti redateljske palice, kao i koji će glumci utjeloviti glavne likove.

Komentari