Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Björk i PJ Harvey spremaju poslastice za obožavatelje

08.01.2015. Antonija Pavlić
Foto: facebook.com/PJHarvey

Foto: facebook.com/PJHarvey

Velike ženske uzdanice svjetske glazbene scene, osobito njezina alternativnog kružoka Björk i PJ Harvey najavile su rad na novim materijalima, a posebno je atraktivan projekt kojega je osmislila karizmatična engleska kantautorica Polly Jean Harvey.

Premda je zašla u 45. godinu života, PJ Harvey ne posustaje – njezin se kreativni kotač, pače okreće jače nego ikada, a motiva i energije za nove nastupe nikako joj ne nedostaje. Pripreme za novi, deveti studijski album u punom su jeku, no za razliku od dosadašnjih njezinih diskografskih uradaka ovaj će biti ponešto drukčiji i osobeniji.

Harvey je album, naime, naumila snimiti uživo pred publikom, a projekt je nazvan ‘Recording in Progress‘ – glazbenica će s ekipom materijale snimiti unutar posebne staklene konstrukcije u Somerset Houseu u Londonu, kako bi publika mogla uživo pratiti čitav tijek snimanja. “Nadam se da će svi posjetitelji na ovaj način osjetiti tok energije i upoznati procese snimanja zajedno s nama. Voljela bih da ovaj projekt postane svojevrsna galerijska izložba“, rekla je Harvey.

Album će producirati njezini dugogodišnji suradnici Flood i John Parish, a snimanje će trajati od 16. siječnja do 14. veljače. Službena stranica Somerset Housea, koji uz Harvey i Artangel službeno podržavaju projekt, objavila je kako su ulaznice (od 12 do 15 funti) ekspresno – planule. Osim ‘Recording in Progress’, koji će biti prvo njezino izdanje poslije albuma ‘Let England Shake‘ iz 2011, umjetnica marljivo radi i na svojoj prvoj zbirci poezije naslovljenoj ‘The Hollow of the Hand‘.

Foto: www.facebook.com/bjork

Foto: www.facebook.com/bjork

Njezina islandska kolegica Björk, pak, informacije o novom albumu u javnost je plasirala posredstvom dvoje ‘ljudi iz sjene’. Nakon što je producent Kanyeja Westa, Arca, prethodno stidljivo spomenuo kako bi mogao raditi na njezinu novom albumu, otkriveno je i kako će pjevačici, koja će u studenome napuniti 50 godina, u pomoć priskočiti The Haxan Cloak, pravim imenom Bobby Krlic.

U isto vrijeme ponizan i uzbuđen, konačno s vama mogu podijeliti sljedeću vijest – zadnjih nekoliko mjeseci, naime, čast mi je sudjelovati u snimanju novog albuma jedinstvene Björk“, napisao je Krlic na svom Twitter profilu.

Baš kao što je to slučaj i kod PJ Harvey, i Björk osim snimanja albuma u planu ima izdavanje knjige. ‘Björk: Archives‘ trebala bi obuhvaćati retrospektivu njezine karijere, a na policama će se naći u ožujku. Knjiga će sadržavati i redateljske priloge Chrisa Cunninghama i Spikea Jonzea te će umjetničkom dojmu pridonijeti kombinacijom poezije, akademske analize, filozofskih tekstova i prigodnih fotografija.

(Visited 78 times, 1 visits today)

Komentari