Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Glazba

Björk i PJ Harvey spremaju poslastice za obožavatelje

08.01.2015. Antonija Pavlić
Foto: facebook.com/PJHarvey

Foto: facebook.com/PJHarvey

Velike ženske uzdanice svjetske glazbene scene, osobito njezina alternativnog kružoka Björk i PJ Harvey najavile su rad na novim materijalima, a posebno je atraktivan projekt kojega je osmislila karizmatična engleska kantautorica Polly Jean Harvey.

Premda je zašla u 45. godinu života, PJ Harvey ne posustaje – njezin se kreativni kotač, pače okreće jače nego ikada, a motiva i energije za nove nastupe nikako joj ne nedostaje. Pripreme za novi, deveti studijski album u punom su jeku, no za razliku od dosadašnjih njezinih diskografskih uradaka ovaj će biti ponešto drukčiji i osobeniji.

Harvey je album, naime, naumila snimiti uživo pred publikom, a projekt je nazvan ‘Recording in Progress‘ – glazbenica će s ekipom materijale snimiti unutar posebne staklene konstrukcije u Somerset Houseu u Londonu, kako bi publika mogla uživo pratiti čitav tijek snimanja. “Nadam se da će svi posjetitelji na ovaj način osjetiti tok energije i upoznati procese snimanja zajedno s nama. Voljela bih da ovaj projekt postane svojevrsna galerijska izložba“, rekla je Harvey.

Album će producirati njezini dugogodišnji suradnici Flood i John Parish, a snimanje će trajati od 16. siječnja do 14. veljače. Službena stranica Somerset Housea, koji uz Harvey i Artangel službeno podržavaju projekt, objavila je kako su ulaznice (od 12 do 15 funti) ekspresno – planule. Osim ‘Recording in Progress’, koji će biti prvo njezino izdanje poslije albuma ‘Let England Shake‘ iz 2011, umjetnica marljivo radi i na svojoj prvoj zbirci poezije naslovljenoj ‘The Hollow of the Hand‘.

Foto: www.facebook.com/bjork

Foto: www.facebook.com/bjork

Njezina islandska kolegica Björk, pak, informacije o novom albumu u javnost je plasirala posredstvom dvoje ‘ljudi iz sjene’. Nakon što je producent Kanyeja Westa, Arca, prethodno stidljivo spomenuo kako bi mogao raditi na njezinu novom albumu, otkriveno je i kako će pjevačici, koja će u studenome napuniti 50 godina, u pomoć priskočiti The Haxan Cloak, pravim imenom Bobby Krlic.

U isto vrijeme ponizan i uzbuđen, konačno s vama mogu podijeliti sljedeću vijest – zadnjih nekoliko mjeseci, naime, čast mi je sudjelovati u snimanju novog albuma jedinstvene Björk“, napisao je Krlic na svom Twitter profilu.

Baš kao što je to slučaj i kod PJ Harvey, i Björk osim snimanja albuma u planu ima izdavanje knjige. ‘Björk: Archives‘ trebala bi obuhvaćati retrospektivu njezine karijere, a na policama će se naći u ožujku. Knjiga će sadržavati i redateljske priloge Chrisa Cunninghama i Spikea Jonzea te će umjetničkom dojmu pridonijeti kombinacijom poezije, akademske analize, filozofskih tekstova i prigodnih fotografija.

Komentari