Istaknuto
20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Glazba

Bloc Party uzima predah!

13.06.2013. Antonia Šeremet
Foto: facebook.com/ Bloc Party

Foto: facebook.com/ Bloc Party

Bloc Party koji nastupaju na ovogodišnjem INmusicu su najavili da nakon ljeta uzimaju predah. Bend je turneju povodom izdavanja četvrtog albuma, nazvanog “Four”, započeo u srpnju prošle godine. Turneja je obuhvatila Sjedinjene Države, Meksiko, Australiju, Japan, Indoneziju i cijelu Europu. Do kraja turneje je ostalo još dvadesetak koncerata po raznim festivalima diljem Europe. Zadnji koncert će održati 19. srpnja na britanskom Latitude festivalu.

Gitarist benda Russell Lissack je izjavio: “Definitivno nakon što završimo s ljetnim festivalima uzimamo predah na neko vrijeme. Barem šest mjeseci, možda godinu dana, možda dvije godine, teško je točno reći”. Objasnio je i zašto je teško reći koliko dugo ih neće biti, a to je zato jer jednom kad ljudi odu na odmor, počnu se baviti drugim stvarima i vrijeme predaha se produžuje. Između trećeg i četvrtog albuma Bloc Party je također uzeo predah, a gitarist Lissack kaže da je to zato jer su za vrijeme turneje imali više loših nego dobrih trenutaka, komunikacija između članova benda je bila loša i nisu se slagali ni oko najmanjih sitnica. To se malo popravilo za vrijeme ove turneje, no ipak nedovoljno. Bend je u svibnju najavio moguće izdavanje EP-a s novim materijalom, te je Lissack potvrdio tu mogućnost. Kako je tada najavljeno novi materijal bi trebao izaći do kraja ljetne festivalske turneje.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Komentari