Istaknuto
16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

06.09.2018.

Na jednom mjestu okupili smo najzanimljivije koncerte koji nas ove jeseni očekuju u Zagrebu i Rijeci. Pred nama je sjajna jesen koju će obilježiti Deafheaven, God Is An Astronaut, Editors, Jethro Tull, Mudhoney, ali i brojni domaći izvođači.

Film

Bogat i raznolik filmski tjedan u kinu Tuškanac

16.10.2017. Ziher.hrFoto: press/ "Voda i šećer"

Ovaj tjedan u kinu Tuškanac publika zaista može uživati u raznolikim žanrovima, dokumentarcima i nekim starim naslovima. Ovogodišnji bjelovarski festival dokumentarnog filma DOKUart iz svog je programa za tuškanačku publiku odabrao nagrađivani film Djeca gospođice Kiet iz 2016. godine.

Novi distributerski naslovi u programu su filmovi Talijana Marca Bellocchija i Paola Virzìja romantična drama Slatki snovi i humorna drama Lude od sreće. Slijede virtuozno režirani erotski triler Sluškinja slavnog Korejca Chan-wook Parka, te Stilistica, film Oliviera Assayasa, koji je prošle godine na Cannes Film Festivalu podijelio nagradu za režiju.

Ovogodišnja revija novog talijanskog filma donosi pet novih naslova. Fabio Mollo, redatelj i scenarist bit će predstavljen posljednjim filmom, neodoljivom komedijom ceste Otac Italije. Gabriele Muccino potpisuje humornu dramu Ljeto slobode. U komediji Pitanje karme Edoarda Falconea niz je važnih glumaca – Fabio De Luigi, Philippe Leroy (Beckerova Rupa, Noćni portir Liliane Cavani) te Elio Germano. Pierfrancesca Dilibertoa, poznatijeg pod nadimkom Pif, tuškanačka publika pamti po ranije prikazanoj dirljivoj komediji Mafija ubija samo ljeti, a u ovom ciklusu na programu je njegova humorna drama U ratu za ljubav iz 2016. u kojoj je također odigrao glavnu ulogu.

Ciklus donosi i dokumentarac Voda i šećer: Carlo Di Palma, boje života o životu i radu slavnog talijanskog direktora fotografije Carla Di Palme, suradnika velikana poput Viscontija, Fellinija, De Sice, Petrija, Woody Allena, a potpisuje ga iransko kurdski sineast Fariborz Kamkari.

Novi Filmski klub prikazuje čehoslovački film Sunce u mreži iz 1962. redatelja Štefana Uhera, film koji predstavlja preteču čehoslovačkog novog vala, a ujedno je i jedan od najznačajnijih ostvarenja tzv. zlatnog doba čehoslovačkog filma 1960-ih.

U dokumentarnom četvrtku prikazuju se dva dokumentarca s glazbenom tematikom: The Beatles: Eight Days A Week, Rona Howarda i Gimme Danger Jima Jarmuscha.

Više o filmovima i rasporedu možete pronaći na službenoj stranici kina.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Komentari