Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Knjige

Bojanu Krištofiću Nagrada Post scriptum

30.08.2017. Ziher.hrFoto: Facebook.com/nagradapostscriptum

Dobitnik Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama za 2017. godinu je Bojan Krištofić, tako je odlučio žiri u sastavu Kruno Lokotar, Stanislava Nikolić-Aras, Želimir Periš i Adrijana Vidić.

Nagrada se od prošle godine dodjeljuje za književne tekstove na osobnim Facebook profilima autora, a njezina je svrha poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama. Ovogodišnji finalisti, osim Krištofića, bili su Alen Brlek, Lidija Deduš, Jandre Drmić, Nataša Mihaljčišin i Roberto Vodanović Čopor. Proglašenje pobjednika održat će se na zadarskom KaLibar bestivalu, a uključuje i objavu zbirke kod uglednog izdavača.

Bojan Krištofić (Zagreb, 1987.) je dizajner, likovni kritičar i tekstopisac. Diplomirao je 2012. na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Profesionalno je aktivan od 2010. godine. Bio je član uredništva Zareza, dvotjednika za kulturna i društvena pitanja, a likovne kritike, osvrte i prikaze objavljivao je u relevantnim hrvatskim i regionalnim časopisima i portalima (Zarez, Kulturpunkt, Vizkultura, Kontura, Dizajn.hr, Novosti i dr.). Pisao je i za više emisija na 3. programu Hrvatskog radija, a kao scenarist i novinar sudjelovao je u radu TV-emisija Transfer i Strip u Hrvatskoj na HRT3. Od 2012. do 2014. radio je u Galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva, sudjelujući i u organizaciji Dana D, međunarodnog festivala dizajna. Izlagao je na kolektivnim izložbama u Hrvatskoj i regiji, a 2013/14. samostalno je kurirao izložbu (Est)etika nacionalizma: dizajn za turbo-folk, koja je obišla Zagreb, Beograd, Skoplje i Mostar. Trenutačno je zaposlen u Superstudiju, kućnom studiju Croatian Design Superstorea, gdje je član organizacijskog tima festivala.

(Visited 96 times, 1 visits today)

Komentari