Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Bonnie and Clyde: Liam Neeson i Woody Harrelson u drugoj strani priče o razbojničkom dvojcu

16.04.2013. Ivana Belošević
Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

Svima je dobro poznata priča o Bonnie i Clydeu, ljubavnom paru čije je razbojništvo zauzelo mjesto u brojnim američkim državama tijekom Velike depresije. Njihova je priča stavljena u okvir sedme umjetnosti 1967., a radilo se o romantiziranoj verziji Arthura Penna. Sada nas očekuje film Highway,redatelja Johna Leeja Hancocka , s potpuno drukčijim pristupom gdje će ljubavnici biti u drugom planu, gledani kroz oči provoditelja zakona.

U toj verziji bi, navodno, Liam Neeson i Woody Harrelson trebali utjeloviti likove policajaca koji tragaju za zaljubljenim odmetnicima. Scenarij je već napisao John Fusco (Hidalgo, The Forbidden Kingdom), a Media Rights Capital i Universal Pictures, ujedinit će snage u financiranju projekta.

Redatelj J. L. Hancock, poznat po filmovima The Blind Side, za kojeg je Sanda Bullock dobila Oscara za najbolju glavnu žensku ulogu, a koji je nominiran za Oscara te Snow White and the Huntsman (kojem je, ruku na srce, većina nas poklonila vrijeme ne bi li vidjela Charlize Theron), nedavno je završio snimanje drame Saving Mr. Banks, s Tomom Hanksom i Emmom Thompson u glavnim ulogama.

Trenutno su i Neeson i Harrelson jako zaposleni, tako da se pobornici njihova rada i djela trebaju nadati da će obojica uspjeti uvrstiti Bonnie i Clydea u svoje rasporede. Osobno i nisam najsretnija odabirom spomenutog tandema no u iščekivanju njihove konačne odluke, podsjetimo se originala iz šezdesetih.

 

(Visited 51 times, 1 visits today)

Komentari