Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Knjige

Booksa uspješno započela crowfunding kampanju!

09.12.2014. Hrvoje Korbar
Foto: booksa.hr

Foto: booksa.hr

Booksa je svoj 10. rođendan proslavila u petak velikim partyjem u klubu koji je okupio oko 500 ljudi, što značajno nadmašuje prostorne kapacitete kluba, a obljetnicu su obilježili i crowfunding kampanjom na platformi Indiegogo. U prva tri dana kampanje prikupljeno je čak 23% ciljanog iznosa koji iznosi šest tisuća dolara, a kojim Booksa prikuplja sredstva za obnovu samog prostora kluba kako bi i sljedećih (barem) deset godina služio svojim članovima, ali i svima koji u Zagrebu drže do književnosti.

Booksina crowdfunding kampanja trajat će do kraja prosinca, a osim na internetu, prikupljanje sredstava omogućeno je i u samom klubu gdje zainteresirani mogu donirati iznos po izboru a zauzvrat dobiti neke od materijala koji su proizvedeni za ovu kampanju (naljepnice, bedževi, torbe).

Booksin slavljenički mjesec nastavlja se javnim čitanjem radova polaznika radionice kreativnog pisanja, koji će danas pročitati svoje uratke nastale pod mentorskom palicom Zorana Ferića. Svoje priče čitat će Andrija Škare, Vladimira Becić, Dario Rukavina i Ksenija Kušec, autori koji su prošli radionicu, a upravo su objavili ili su pred objavljivanjem prvih knjiga. 

U Booksu će na velika vrata ući i klasična glazba, odnosno ansambl Glazbene staze u smanjenom sastavu kao trio koji će izvesti jedno od najpopularnijih djela klasične glazbene literature, Saint-Seansov  Karneval životinja  s naratorom Božidarom Peričićem koji će nas voditi kroz ovu fantastičnu glazbenu bajku. Glazbu će pratiti i stihovi nastali na radionici poezije pod vodstvom Dorte Jagić. O Booksinom slavljeničkom programu redovito ćemo vas izvještavati, a uskoro vas na Ziheru očekuje i veliki intervju s osnivačicama Bookse u kojem smo se pozabavili prošlosti, ali i planovima za budućnost kluba.

(Visited 76 times, 1 visits today)

Komentari