Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Knjige

Booksa uspješno započela crowfunding kampanju!

09.12.2014. Hrvoje KorbarVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: booksa.hr

Foto: booksa.hr

Booksa je svoj 10. rođendan proslavila u petak velikim partyjem u klubu koji je okupio oko 500 ljudi, što značajno nadmašuje prostorne kapacitete kluba, a obljetnicu su obilježili i crowfunding kampanjom na platformi Indiegogo. U prva tri dana kampanje prikupljeno je čak 23% ciljanog iznosa koji iznosi šest tisuća dolara, a kojim Booksa prikuplja sredstva za obnovu samog prostora kluba kako bi i sljedećih (barem) deset godina služio svojim članovima, ali i svima koji u Zagrebu drže do književnosti.

Booksina crowdfunding kampanja trajat će do kraja prosinca, a osim na internetu, prikupljanje sredstava omogućeno je i u samom klubu gdje zainteresirani mogu donirati iznos po izboru a zauzvrat dobiti neke od materijala koji su proizvedeni za ovu kampanju (naljepnice, bedževi, torbe).

Booksin slavljenički mjesec nastavlja se javnim čitanjem radova polaznika radionice kreativnog pisanja, koji će danas pročitati svoje uratke nastale pod mentorskom palicom Zorana Ferića. Svoje priče čitat će Andrija Škare, Vladimira Becić, Dario Rukavina i Ksenija Kušec, autori koji su prošli radionicu, a upravo su objavili ili su pred objavljivanjem prvih knjiga. 

U Booksu će na velika vrata ući i klasična glazba, odnosno ansambl Glazbene staze u smanjenom sastavu kao trio koji će izvesti jedno od najpopularnijih djela klasične glazbene literature, Saint-Seansov  Karneval životinja  s naratorom Božidarom Peričićem koji će nas voditi kroz ovu fantastičnu glazbenu bajku. Glazbu će pratiti i stihovi nastali na radionici poezije pod vodstvom Dorte Jagić. O Booksinom slavljeničkom programu redovito ćemo vas izvještavati, a uskoro vas na Ziheru očekuje i veliki intervju s osnivačicama Bookse u kojem smo se pozabavili prošlosti, ali i planovima za budućnost kluba.

(Visited 99 times, 2 visits today)

Komentari