Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Vizart

Borba za prostor u Kini: Luksuzne vile na krovu shopping centra

24.07.2013. Andrea ĆorićVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: screenshot/mirror.co.uk

Foto: screenshot/mirror.co.uk

Problemi rastućeg broja stanovnika u Kini, a time i nestašice prostora za gradnju odavno su poznata stvar. Neboderi nisu uvijek prihvatljivo rješenje jer i u takvim uvjetima ima onih koji svoje kuće žele podići na velikim parcelama i spremni su za to dobro platiti. Ondašnji arhitekti i građevinari, suočeni s tim problemom koji neće netati sam od sebe došli na zanimljivu ideju: luksuzne vile okružene raskošnim vrtovima graditi nekoliko etaža iznad zemlje, na krovovima nekih već postojećih zgrada. Takav projekt ostvaren u je gradu Zhuzhouu gdje je ravni krov osmerokatnog shopping centra podijeljen na četiri velike parcele na kojima su podignute četiri vile okružene vrtom i terasama s kojih se pruža pogled na ostatak grada.

Imati luksuznu vilu okruženu ogromnim posjedom u centru gradu ne zvuči loše, no jedno je pitanje neizbježno – koliko je zaista moguće uživati u vrtovima okupanim gradskim smogom?

(Visited 279 times, 2 visits today)

Komentari