Istaknuto
23.03.2018.

Zagrebački graveyard pop dvojac danas promovira svoj drugi album "Lonely Boys" u Tvornici. Na koncertu ćete čuti sve što vam oni žele poručiti, a za sve ostalo što vas zanima, zavirite u intervju s Anjom Papa.

15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

Vizart

Borba za prostor u Kini: Luksuzne vile na krovu shopping centra

24.07.2013. Andrea Ćorić
Foto: screenshot/mirror.co.uk

Foto: screenshot/mirror.co.uk

Problemi rastućeg broja stanovnika u Kini, a time i nestašice prostora za gradnju odavno su poznata stvar. Neboderi nisu uvijek prihvatljivo rješenje jer i u takvim uvjetima ima onih koji svoje kuće žele podići na velikim parcelama i spremni su za to dobro platiti. Ondašnji arhitekti i građevinari, suočeni s tim problemom koji neće netati sam od sebe došli na zanimljivu ideju: luksuzne vile okružene raskošnim vrtovima graditi nekoliko etaža iznad zemlje, na krovovima nekih već postojećih zgrada. Takav projekt ostvaren u je gradu Zhuzhouu gdje je ravni krov osmerokatnog shopping centra podijeljen na četiri velike parcele na kojima su podignute četiri vile okružene vrtom i terasama s kojih se pruža pogled na ostatak grada.

Imati luksuznu vilu okruženu ogromnim posjedom u centru gradu ne zvuči loše, no jedno je pitanje neizbježno – koliko je zaista moguće uživati u vrtovima okupanim gradskim smogom?

(Visited 251 times, 1 visits today)

Komentari