Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Vizart

Borba za prostor u Kini: Luksuzne vile na krovu shopping centra

24.07.2013. Andrea Ćorić
Foto: screenshot/mirror.co.uk

Foto: screenshot/mirror.co.uk

Problemi rastućeg broja stanovnika u Kini, a time i nestašice prostora za gradnju odavno su poznata stvar. Neboderi nisu uvijek prihvatljivo rješenje jer i u takvim uvjetima ima onih koji svoje kuće žele podići na velikim parcelama i spremni su za to dobro platiti. Ondašnji arhitekti i građevinari, suočeni s tim problemom koji neće netati sam od sebe došli na zanimljivu ideju: luksuzne vile okružene raskošnim vrtovima graditi nekoliko etaža iznad zemlje, na krovovima nekih već postojećih zgrada. Takav projekt ostvaren u je gradu Zhuzhouu gdje je ravni krov osmerokatnog shopping centra podijeljen na četiri velike parcele na kojima su podignute četiri vile okružene vrtom i terasama s kojih se pruža pogled na ostatak grada.

Imati luksuznu vilu okruženu ogromnim posjedom u centru gradu ne zvuči loše, no jedno je pitanje neizbježno – koliko je zaista moguće uživati u vrtovima okupanim gradskim smogom?

(Visited 260 times, 1 visits today)

Komentari