Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Video: Brojimo sitno do početka 9. Illectricity Festivala u Zagrebu

28.11.2013. Ziher.hrVrijeme čitanja: 3 minute

Nucomers Night @ Illectricity Festival 2013 - coverZagrebački festival audio-vizualnih umjetnosti Illectricity počinje 29. studenog u Sirupu kada će se održati Soundclash na kojem će se sukobiti četiri kolektiva, Bounce iz Budimpešte, ljubljanski Don’t Make New People, splitski LoopJunkies te CFSN DJs  iz Zagreba. Kroz pet tematski različitih rundi, od kojih svaka traje po sat vremena, svaka DJ ekipa ima 15 minuta po rundi kako bi predstavila svoj zvuk. Senzori pokreta mjere reakcije publike, a pobjednik je ekipa koja ih u većini rundi najviše digne na noge. Start je u 23 sata, a ulaz 25 kuna do ponoći, a 35 kuna nakon.

Nucomers Night u Kino Klubu Jadran Film 30. studenog  pokazat će tko će u narednim godinama osvajati srca hrvatskih clubbera. Rezultate natječaja na koji su se mogli prijaviti mladi neafirmirani DJ-evi pratite na Facebook stranici Illectricity Festivala, gdje možete vidjeti koje su sve odlične nade clubbinga prošle natječaj. Svi odabrani prezentirat će svoj rad na Nucomers večeri, te će pobjednik nastupiti na završnoj večeri festivala. Ulaz je slobodan.

Program glavne večeri Illectricity Festivala će 7. prosinca u Pogonu jedinstvo predstaviti prave audio poslastice. Na glavnoj večeri Illectricity Festivala nastupaju španjolski majstor deep house zvuka Pablo Bolivar live, Eliphino koji predstavlja široku paletu zvukova od hip-hopa do housea, jedno od nazanimljivijih imena drum ‘n’ bass scene Rockwell, elektronički solo projekt iza kojeg se krije Janko Novoselić – Strobelyx live, Nucomers Night pobjednik te CFSN DJ-evi. Cijena ulaznice za glavnu večer Illectricity Festivala je 60 kuna u pretprodaji i 75 kuna na ulazu u klub. Više informacija o ulaznicama potražite na svim prodajnim mjestima Entria i na http://bit.ly/1faCw4G.

Untitled-fds1-1-2Illectricity Festival promovira audio-vizualne umjetnosti, stoga je i za svoje deveto izdanje pripremio razne aktivnosti na temu glazbe i interaktivnih vizualnih umjetnosti. Ulaz na sve programe je besplatan.

Dodo Tank radionica od 4.-7. prosinca besplatan je program na kojem će se revitalizirati DNK vrsta koje više ne postoje. To uključuje istrijebljene životinje, mutante, mikrobe i druge biometrijske fenomene, a rezultat će biti dio postava glavne večeri Illectricity Festivala. Hoće li to biti stvaranje nekih skrivenih kodova, otkrivanje mogućih pokreta ili mikroskopskih uzoraka otkrijte slanjem podataka na rezidencija@pogonzagreb.hr do 01. prosinca. Broj polaznika je ograničen, a radioničari će imati i besplatan ulaz na glavnu večer Illectricity Festivala.

4. prosinca od 20 sati CFSN i Hiperprodukcija predstavljaju Bring Your Own Beamer u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo. BYOB je serija jednonoćnih izložbi koje se održavaju širom svijeta iza kojih stoji jednostavna ideja, a ta je pronaći prostor, pozvati što više umjetnika, te zamoliti ih da ponesu svoje projektore. Naoružani filmovima i projektorima umjetnici se mogu slobodno igrati i istraživati medij video projekcija, ekperimentirati sa svjetlom, zvukom te mijenjati prostor. Svi su pozvani.

Iste večeri Kontejner i Galerija Močvara predstavljaju Tao G. Vrhovec Sambolec i njegov performans Solid Sound u maloj dvorani Pogona Jedinstvo. Instalacija je to koja ‘rješava problem’ slušanja zvuka u zrakopraznom prostoru. Da bi čovjek primjerice dobio iskustvo slušanja zvuka na Mjesecu (onakvo kakvog ga poznaje na Zemlji), zvuk bi morao izazivati vibracije lubanje. Teethphones u sklopu Solid Sound instalacije omogućuju upravo to – zagriz u napravu nalik lizaljki omogućuje slušanje zvuka preko zubiju, prijenos do lubanje i direktno do unutarnjeg uha.

Videoskop Guerilla na nepoznatoj lokaciji 5. prosinca predstavlja rad VJ-a na javnoj površini u Zagrebu. Videoskop je počeo kao prva prava prezentacija VJ umjetnosti u Hrvatskoj, svojevrsni live video-session, da bi prošle godine VJ-i izašli iz zatvorenih prostora klubova i kina te su svoje umijeće odlučili pokazati na gradskim fasadama uz dobru glazbu i igranje pokretnim slikama. Ovogodišnja lokacija i popis umjetnika ostaje tajan do samog dana održavanja Videoskop Guerille, a detalje saznajte na Illectricity Facebook stranici. Organizator Illectricity Festivala je Confusion, Udruga za promicanje audio-vizualnih umjetnosti.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Komentari