Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Glazba

Tri skladbe Bruno Mičetić Tria odabrane za soundtrack filma hrvatsko-irske produkcije

28.02.2017. Ziher.hr"Beauty Of Your Soul" [cover]

„Beauty of your soul“, drugi studijski album Bruno Mičetić Tria, objavljen u studenom prošle godine zapazili su mnogi. Album, za koji glazbu potpisuje Bruno Mičetić, a na albumu sudjeluju velikani hrvatske jazz scene Joe Kaplowitz, Dado Marinković, Gojko Tomljanović, Goran Rukavina te Vojkan Jocić, već je zabilježio odlične kritike, a sada je dobio još jedno veliko priznanje.

Čak tri pjesme s albuma ”Beauty of your soul” producenti filma ”Get paid, get laid & get Lucky” odabrali su kao soundtrack! Pjesme Beauty of Your Soul, That’s What It Is i Blues for P.G. krasit će zvučnu podlogu filma koji se snima u hrvatsko-irskoj produkciji. Scenarist, redatelj i direktor fotografije je Goran Pavišić, sound mixer Rob Flynn, a uloge igraju Adam Tyrrell, Demeter Wollen, Emily Perrott, Kieran McDonnell i Mark Cleary u ulozi Luckyja.

„Prije svega htio bih zahvaliti redatelju i scenaristu Goranu Pavišiću što se među svim ostalim kompozicijama odlučio baš za tri moje pjesme. Izuzetno sam ponosan i jako sretan! Jedva čekam da film bude gotov, da sjednem i pogledam premijeru. Na kraju još jednom želim zahvaliti mojim kolegama koji su sa mnom snimali album te producentu albuma Primožu Grašiću.“ – izjavio je Bruno Mičetić.

Odlična je to prilika za promociju hrvatskog jazz stvaralaštva koje u našoj zemlji ima dugu i bogatu povijest. Bruno Mičetić Trio jedan je od predstavnika modernog hrvatskog autorskog jazza koji će sada konačno prijeći granice Lijepe naše.

Iz recenzija:

„Izuzetni senzibilitet svima omogućava da u svoju svirku unesu neobičnu ljepotu i dubinu, što je zapravo i najjači adut ovog albuma.“ (Ivan Miočić, Muzika.hr)

„Na svom je drugom albumu gitarist Bruno Mičetić autorskim skladbama ostao na tragu mainstreama američkih jazz uzora.“ (Saša Drach, Jutarnji list)

„Ovo nije samo jazz album, nego i swing, blues, soul, samba i funk album, što je lako za naslutiti već prema nazivu pjesama, ali ovo je i nadmašilo naša očekivanja.“ (Nikola Knežević, Music Box)

(Visited 63 times, 1 visits today)

Komentari