Istaknuto
20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Glazba

Built to Spill najavio novi album ‘Untethered Moon’

05.02.2015. Nikolina Lončar
Foto: https://www.facebook.com/builttospill

Foto: https://www.facebook.com/builttospill

Prošlo je već šest godina otkako je college rock bend Built to Spill izdao posljednji album “There Is No Enemy”, a čini se da konačno možemo očekivati i novi. Njihov osmi studijski album “Untethered Moon” izlazi u travnju ove godine pod paskom izdavačke kuće Warner Bros, a uz ovu informaciju priložili su i popis pjesama koje će se naći na njemu. Nadolazeći diskografski uradak bit će dostupan u digitalnom, CD i vinil formatu.

Bend koji je nastao početkom devedesetih u Idahu poznat je po nastupima koji su orijentirani na jam improvizaciju, a imali smo priliku i svjedočiti kakav bučni lo-fi/indie show stvaraju prije dvije godine u Močvari zaslugom organizacije Žednog Uha. Iako je bend pod okriljem velike diskografske kuće, jedan je od rijetkih koji se uspio othrvati njenim zahtjevima i u potpunosti upravljati svojim kreativnim procesom. Takav način rada, uz dvadeset tri godine na sceni, osigurao im je pregršt poklonika i sljedbenika u svijetu današnje indie glazbe, a njihov utjecaj se može osjetiti i u bendovima kao što su Modest Mouse, The Strokes i Death Cab for Cutie. Uz to, nekadašnji član i suosnivač benda Brett Netson sudjelovao je i na posljednjem albumu drone benda Earth s čijeg ovotjednog nastupa u Močvari možete pročitati  i izvještaj.

Untethered Moon:

1. All Our Songs
2. Living Zoo
3. On the Way
4. Some Other Song
5. Never Be the Same
6. C.R.E.B.
7. Another Day
8. Horizon to Cliff
9. So
10. When I’m Blind

(Visited 76 times, 1 visits today)

Komentari