Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Glazba

Built to Spill najavio novi album ‘Untethered Moon’

05.02.2015. Nikolina Lončar
Foto: https://www.facebook.com/builttospill

Foto: https://www.facebook.com/builttospill

Prošlo je već šest godina otkako je college rock bend Built to Spill izdao posljednji album “There Is No Enemy”, a čini se da konačno možemo očekivati i novi. Njihov osmi studijski album “Untethered Moon” izlazi u travnju ove godine pod paskom izdavačke kuće Warner Bros, a uz ovu informaciju priložili su i popis pjesama koje će se naći na njemu. Nadolazeći diskografski uradak bit će dostupan u digitalnom, CD i vinil formatu.

Bend koji je nastao početkom devedesetih u Idahu poznat je po nastupima koji su orijentirani na jam improvizaciju, a imali smo priliku i svjedočiti kakav bučni lo-fi/indie show stvaraju prije dvije godine u Močvari zaslugom organizacije Žednog Uha. Iako je bend pod okriljem velike diskografske kuće, jedan je od rijetkih koji se uspio othrvati njenim zahtjevima i u potpunosti upravljati svojim kreativnim procesom. Takav način rada, uz dvadeset tri godine na sceni, osigurao im je pregršt poklonika i sljedbenika u svijetu današnje indie glazbe, a njihov utjecaj se može osjetiti i u bendovima kao što su Modest Mouse, The Strokes i Death Cab for Cutie. Uz to, nekadašnji član i suosnivač benda Brett Netson sudjelovao je i na posljednjem albumu drone benda Earth s čijeg ovotjednog nastupa u Močvari možete pročitati  i izvještaj.

Untethered Moon:

1. All Our Songs
2. Living Zoo
3. On the Way
4. Some Other Song
5. Never Be the Same
6. C.R.E.B.
7. Another Day
8. Horizon to Cliff
9. So
10. When I’m Blind

(Visited 76 times, 1 visits today)

Komentari