Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Glazba

Built to Spill najavio novi album ‘Untethered Moon’

05.02.2015. Nikolina LončarVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: https://www.facebook.com/builttospill

Foto: https://www.facebook.com/builttospill

Prošlo je već šest godina otkako je college rock bend Built to Spill izdao posljednji album “There Is No Enemy”, a čini se da konačno možemo očekivati i novi. Njihov osmi studijski album “Untethered Moon” izlazi u travnju ove godine pod paskom izdavačke kuće Warner Bros, a uz ovu informaciju priložili su i popis pjesama koje će se naći na njemu. Nadolazeći diskografski uradak bit će dostupan u digitalnom, CD i vinil formatu.

Bend koji je nastao početkom devedesetih u Idahu poznat je po nastupima koji su orijentirani na jam improvizaciju, a imali smo priliku i svjedočiti kakav bučni lo-fi/indie show stvaraju prije dvije godine u Močvari zaslugom organizacije Žednog Uha. Iako je bend pod okriljem velike diskografske kuće, jedan je od rijetkih koji se uspio othrvati njenim zahtjevima i u potpunosti upravljati svojim kreativnim procesom. Takav način rada, uz dvadeset tri godine na sceni, osigurao im je pregršt poklonika i sljedbenika u svijetu današnje indie glazbe, a njihov utjecaj se može osjetiti i u bendovima kao što su Modest Mouse, The Strokes i Death Cab for Cutie. Uz to, nekadašnji član i suosnivač benda Brett Netson sudjelovao je i na posljednjem albumu drone benda Earth s čijeg ovotjednog nastupa u Močvari možete pročitati  i izvještaj.

Untethered Moon:

1. All Our Songs
2. Living Zoo
3. On the Way
4. Some Other Song
5. Never Be the Same
6. C.R.E.B.
7. Another Day
8. Horizon to Cliff
9. So
10. When I’m Blind

(Visited 89 times, 1 visits today)

Komentari