Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Knjige

Haker otkrio da Candace Bushnell priprema nasljednicu Carrie Bradshaw

09.05.2013. Marta ReljanovićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/candacbushnell

Foto: facebook.com/candacbushnell

Candace Bushnell svijetu je poznata kao žena koja je stvorila cure iz Seksa i grada – Carrie, Mirandu, Charlotte i Samanthu, koje su svjetsku popularnost postigle zahvaljujući istoimenoj HBO-ovoj seriji. Bushnell je inače poput njezine junakinje Carrie Bradshaw (koju smatra i svojevrsnim alter egom) započela karijeru kao kolumnistica u New Yorku, a iz njezinih kolumni je i nastala knjiga koja ju je proslavila. Kasnije je objavila još nekoliko romana, a od nedavno radi na stvaranju novog djela o sredovječnoj ženi nazvanoj Pandy koja prolazi kroz tešku rastavu. Ta informacija ne bi nikome još bila poznata da haker Guccifer, poznat po hakiranju podataka Georgea W. Busha i još nekoliko drugij političara,  nije upao u njezin račun elektroničke pošte EarthLink i iz dokumenta koji je autorica poslala svom izdavaču uspio izvući i staviti na njezin Twitter prvih pedeset stranica novog romana koji za sad nosi naslov „Killing Monica“. Iz ukradenog djela može se zaključiti da nova Bushnelličina junakinja nema karakteristike pomodne Carrie Bradshaw, ali za ostatak priče obožavatelji će morati još malo pričekati.
Haker je također otkrio i reakciju Candace Bushnell na hakiranje ovih podataka preko poruka koje je slala svome izdavaču: „Oh Dear, This is terrible!“ rekla je šokirana autorica, ali savjetnik izdavača Jack Perry predlaže da se ova neugodna situacija iskoristi na najbolji mogući način kako bi se podigao publicitet knjizi. Napisao je da je ovo „odličan publicitet za knjigu koja još nije niti do kraja napisana. Ljudi će se sjećati kad knjiga izađe da je to ona koja je bila hakirana i puštena u javnost. Izdavač može pokušati maknuti te podatke i potrošiti puno energije boreći se s tim, a može i prihvatiti kaos i izvući najbolje iz toga.“ te savjetovao upravo ovaj drugi način i dodao da će ionako taj dio knjige biti uskoro dostupan svima pa zašto ne iskoristiti to.

Ako vas zanima korespondencija između Bushnell i njezinog urednika pogledajte ovdje, a svi obožavatelji i znatiželjnici ovdje mogu pročitati prvih pedeset stranica njezine knjige.

(Visited 69 times, 1 visits today)

Komentari