Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Vizart

Cash & Carry na Akademiji likovnih umjetnosti

29.04.2014. Eleonora GlišićVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: Press/ALU

Foto: Press/ALU

Akademija likovnih umjetnosti 10. svibnja organizira Cash & CarryDan otvorenih vrata atelijera. Riječ je o likovnoj manifestaciji edukativnog i humanitarnog karaktera koju studenti Nastavničkog odsjeka, uz podršku profesora, tradicionalno provode još od 2003. godine. Ove godine, kao i prijašnjih, moći ćemo zaviriti u atelijee studenata i kroz neposrednu komunikaciju s njima lakše shvatiti i vidjeti sve ono po čemu je likovna umjetnost posebna i važna za društvo i kulturu uopće.

Radovi studenata preddiplomskog i diplomskog studija (slikarstvo, kiparstvo, grafika) nastavničkog odsjeka bit će izloženi u njihovom svakodnevnom radnom prostoru. Posjetitelji će biti okruženi slikama, skulpturama, grafikama, instalacijama, osjetit će miris uljanih boja, imat će mogućnost u direktnom razgovoru upoznati umjetnike i čuti njihovo mišljenje, sudjelovati u likovnim radionicama ili gledati kako nastaju pojedini radovi te doživjeti atmosferu stvaranja i kreativnosti.

Uz izložbu, na rasporedu manifestacije su i popratni sadržaji te cjelodnevni glazbeni program tijekom kojeg će nastupiti Cinkuši, S3ngs, Pištolj na gumene metke, The Yellow buzz, Seine, Jeboton, Groove On, Detour, Madam i Ben’ Sun.

Novac koji se prikupi od prodanih studentskih radova otići će u humanitarne svrhe, onima kojima je to najpotrebnije, u suradnji s udrugom “Cipele46” te Centrom za autizam. Radove djece s posebnim potrebama Centra za odgoj i obrazovanje “Tomislav Špoljar” iz Varaždina, Centra za rehabilitaciju-ogranci “Sloboština” i “Orlovac” u Zagrebu i Centra za autizam iz Zagreba posjetitelji će također moći kupiti po vrlo povoljnim cijenama.

(Visited 495 times, 1 visits today)

Komentari