Istaknuto
22.10.2018.

Knjige su odličan izbor u svakom slučaju! Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

17.10.2018.

U rubrici Nova glazba redovito izdvajamo najzanimljivije aktualne singlove i videospotove, a vi birate svog favorita.

Vizart

Cash & Carry na Akademiji likovnih umjetnosti

29.04.2014. Eleonora Glišić
Foto: Press/ALU

Foto: Press/ALU

Akademija likovnih umjetnosti 10. svibnja organizira Cash & CarryDan otvorenih vrata atelijera. Riječ je o likovnoj manifestaciji edukativnog i humanitarnog karaktera koju studenti Nastavničkog odsjeka, uz podršku profesora, tradicionalno provode još od 2003. godine. Ove godine, kao i prijašnjih, moći ćemo zaviriti u atelijee studenata i kroz neposrednu komunikaciju s njima lakše shvatiti i vidjeti sve ono po čemu je likovna umjetnost posebna i važna za društvo i kulturu uopće.

Radovi studenata preddiplomskog i diplomskog studija (slikarstvo, kiparstvo, grafika) nastavničkog odsjeka bit će izloženi u njihovom svakodnevnom radnom prostoru. Posjetitelji će biti okruženi slikama, skulpturama, grafikama, instalacijama, osjetit će miris uljanih boja, imat će mogućnost u direktnom razgovoru upoznati umjetnike i čuti njihovo mišljenje, sudjelovati u likovnim radionicama ili gledati kako nastaju pojedini radovi te doživjeti atmosferu stvaranja i kreativnosti.

Uz izložbu, na rasporedu manifestacije su i popratni sadržaji te cjelodnevni glazbeni program tijekom kojeg će nastupiti Cinkuši, S3ngs, Pištolj na gumene metke, The Yellow buzz, Seine, Jeboton, Groove On, Detour, Madam i Ben’ Sun.

Novac koji se prikupi od prodanih studentskih radova otići će u humanitarne svrhe, onima kojima je to najpotrebnije, u suradnji s udrugom “Cipele46” te Centrom za autizam. Radove djece s posebnim potrebama Centra za odgoj i obrazovanje “Tomislav Špoljar” iz Varaždina, Centra za rehabilitaciju-ogranci “Sloboština” i “Orlovac” u Zagrebu i Centra za autizam iz Zagreba posjetitelji će također moći kupiti po vrlo povoljnim cijenama.

(Visited 456 times, 2 visits today)

Komentari