Istaknuto
20.01.2017.

Osvrnemo li se na prethodnu izložbenu 2016. godinu, možemo biti prilično zadovoljni. U našoj metropoli imali smo priliku vidjeti izložbe najrazličitijeg karaktera i opsega koje su uključivale značajna umjetnička imena i vrlo dobro osmišljene kustoske koncepcije. Sudeći prema dosad objavljenom rasporedu najvećih zagrebačkih muzeja, očekuje nas vrlo uzbudljiva izlagačka sezona i u 2017. godini.

18.01.2017.

Sinoć je u Galeriji Prsten otvorena izložba slavnog njemačkog umjetnika Antona Högera pod nazivom ”Ravnoteža”. Höger je pripadnik bečke škole fantastičnog realizma koja je prepoznatljiva po nestvarnim, sanjarskim motivima u raskošnome stilu manirizma, razrađenoj tehnici starih talijanskih i nizozemskih majstora. Ovom prilikom umjetnik izlaže svojih četrdesetak radova nastalih od 2003. godine pa sve do danas.

Glazba

Cat Power po prvi put nastupa pred hrvatskom publikom

24.08.2016. Ziher.hrFoto: Cat Power - Facebook event

Američka glazbenica i glumica Charly Marie Chan Marshall, poznatija pod svojim umjetničkim imenom Cat Power, od malih je nogu krenula u smjeru glazbe. Očeva ljubav prema bluesu ostavila je utisak i na njezine pjesme te se tijekom svoje karijere pronalazila kroz faze punka, folka i elektronike. Odrastajući u disfunkcionalnoj obitelji, koja joj nije dozvoljavala da kupuje ploče tijekom svoga odrastanja, bila je primorana slušati očuhovu kolekciju koja je uključivala The Rolling Stonese, Otisa Reddinga te Creedence Clearwater Revival. Kupivši svoj prvi instrument, oformila je svoj bend te počela svirati s nekolicinom prijatelja u podrumu.

Svoja je prva dva albuma – “Dear Sir” i “Myra Lee” – Cat Power snimala s gitaristom Timom Foljahnom te bubnjarem Steveom Shelleyem, bivšim članom američke rock grupe Sonic Youth. Najveći glazbeni uspjeh uslijedio je 1998. godine nakon što je snimila album „Moon Pix“. Nakon male pauze u svojoj karijeri, uslijedila je još jedna velika kolaboracija s glazbenicima Eddijem Vedderom i Daveom Grohlom na albumu „You are Free“.

Njezin sedmi studijski album „The Greatest“ odveo ju je u soul vode te s njim osvaja brojne glazbene nagrade. Radeći na svom zadnjem albumu „Sun“ otkazala je nastup na Coachella Music Festivalu, tvrdeći da nije u redu nastupiti dok njezin „Sun“ nije ugledao svjetlo dana. Album je izašao u rujnu 2012. godine, a ujedno je bio i njezin zadnji album.

Live nastupi Cat Power poznati su po njezinim neispoliranim prijelazima s pjesme na pjesmu u kojima se stapaju početci i krajevi pjesama, bez jasnih prijelaza. Cat Power po prvi će puta nastupati pred hrvatskom publikom u Tvornici kulture 9. rujna  u 21 sat.

Ulaznice po cijeni od 120 kuna u prodaji su do 8. rujna, dok će na dan koncerta cijena ulaznice iznositi 140 kn. Djeca do 6 godina ulaze besplatno. Osobe s invaliditetom također ulaze besplatno, a pratnja plaća punu cijenu ulaznice. Prodajna mjesta ulaznica pronađite na sljedećim adresama: Tratinska 18 (Dirty old shop),  Berislavićeva 13 (Rockmark)Varšavska 13 (Aquarius CD Shop), Splitska 2a (Dallas Music Shop Rijeka) te na Eventimovim prodajnim mjestima i www.eventim.hr

Komentari