Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Četvrti Dark “O” Metalfest objavio imena izvođača

28.04.2017. Karla DolenčićFoto: Facebook

Četvrti po redu Dark “O” Metalfest održat će se ponovno ovog ljeta u organizaciji udruge Ri Rock. Novitet koji odmah zamjećujemo je taj da se ove godine spomenuti festival održava od 14. do 15. srpnja (prošlih je godina održavan sredinom kolovoza), no lokacija ostaje ista – nekadašnja tvornica papira, riječka Hartera. Ovaj je festival već prethodno uvršten na naš popis najboljih ljetnih festivala u regiji za ljubitelje žešće glazbe, ponajviše zbog odličnih imena koja su u postavi svake godine, a ni ovo izdanje neće biti izuzetak.

Novi i stari izvođači

U dva dana će nastupiti dvanaest bendova, osam domaćih te četiri strana. Na riječku pozornicu tako ponovno stupa dobro znani Cold Snap, varaždinsko-riječki groove metal bend koji sprema novi album pod okriljem izdavačke kuće Arising Empire. Nakon uspjeha singla Raise Me Higher, umažani Meant To Be nastavili su uzlaznom putanjom svojom antiratnom triologijom, a najavljuju i album “Statement of a Broken Mind”. Diamond Dust (thrash/heavy/power metal) stari su znanci riječke scene na kojoj su prisutni već više od deset godina. Od domaćih bendova tu su i Old Night (doom metal), Epicentar (hard rock), te Chemical Exposure (thrash/death metal).

Iz susjedne Slovenije dolaze dva benda. Eruption (thrash metal) je riječkoj publici već ranije predstavljen nastupom na Triple Thrash Terroru u Palachu. Tu je i nešto mlađi heavy/doom metal bend Mist iz Ljubljane. Iz Italije stižu Ad Nauseam, četveročlani death metal bend s albumom Nihil Quam Vacuitas Ordinatum Est. Za sve ljubitelje Paklene naranče iz Turina dolazi Ultra-Violence (thrash metal) s osam godina staža i dva albuma iza sebe.

Dark “O” Metalfest WarmUps

Osim samog festivala najavljeni su i WarmUp nastupi. Posjetitelji tih partya moći će nabaviti festivalske ulaznice po nižim cijenama te se pobliže upoznati s programom. Za sad je poznat line up koncerta u Ljubljani koji će se održati u klubu Gromka 5. svibnja. Tamo će nastupiti Eruption (SLO), Monox (RI), Krematorium (RI) i Czaar (RI). Uz ovaj, najavljeni su i koncerti u Puli 20. svibnja te u Rijeci 27. svibnja.

Osim samim koncertima, program će biti ispunjen i bogatim popratnim programom. Ri Rock najavljuje skorašnje novitete u vezi izvođača, ulaznica te popratnog programa, a detalje istih možete pratiti na njihovom Facebook eventu.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Komentari