Istaknuto
18.06.2017.

Ako tijekom ljeta ostanete u Zagrebu, ili ga pak namjeravate posjetiti, zasigurno se nećete dosađivati. Istražili smo koji vas sve koncerti, predstave, radionice i festivali očekuju u hrvatskoj metropoli narednih tjedana, a nudi se sve - od klasične glazbe do suvremene umjetnosti.

15.06.2017.

Vrijeme je da saznate sve važne informacije vezane uz ovogodišnji festival, od popisa stageova i rasporeda nastupa do prijevoza i dodatnih festivalskih sadržaja. Čak i ako ste redoviti posjetitelj INmusica, festival je ove godine uveo neke novitete.

Glazba

Pomlađeni Chansonfest u Komediju dovodi Luce, Voland le Mata, Auguste, Detour, Queen of Sabe i mnoge druge

09.11.2016. Ziher.hrFoto: hds.hr

Najbolji način da se najavi Chansonfest 2016. jest prisjećanje na dosadašnje koncerte s posebnim obzirom na onaj održan 2014. kojim je obilježena pedeseta obljetnica od kultnog koncerta iz 1964. godine. Na njemu je kao jedini izvorni umjetnik izvođač iz 1964. nastupio, na svojem posljednjem Chansonfestu, Arsen Dedić.

Na Chansonfestu uvijek nastupaju istaknuti umjetnici, autori i izvođači. Na posljednjem Chansonfestu, održanom prošle godine, sudjelovali su autori i umjetnici izvođači s 18 novih skladbi, koliko će ih biti i ove godine. Sama činjenica da se je Chansonfest uspio održati, evo već 19 godina, ilustrira potrebu autora i umjetnika izvođača za ovakvim sadržajem. Kulturni prostor za ovaj specifičan žanr skučen je ili, bolje rečeno, osim Chansonfesta autori i izvođači nemaju nekih drugih mogućnosti umjetničkog izražavanja kroz šansonu, toliko primjerenu Zagrebu i hrvatskoj glazbenoj kulturi, a i zagrebačkoj publici.

Kao doajen ovog glazbenog izričaja, Chansonfest će otvoriti Hrvoje Hegedušić, a u nastavku slijede umjetnici – izvođači od kojih su neki već bili na sceni kazališta Komedija, ali i oni koje bi očekivali u nekim drugim prostorima, što je ne samo novina već i glavna karakteristika ovogodišnjeg Chansonfesta. Može se kazati da se radi o svojevrsnom otvaranju, pa i pozivu mlađim autorima da svojom glazbom komentiraju suvremeni život, što je osnovni smisao šansone.

Na ovogodišnjem Chansonfestu u zagrebačkom kazalištu Komedija 17. studenog s početkom u 20 sati slušat ćemo Hrvoja Hegedušića, Magdalenu, Leu Deklevu i Brunu Krajcara, Milu Elegović, Detour, Queen Of Sabe, Mladena Medaka Gagu, Zrinku Posavec, Voland Le Mata, Alku Vuicu, Luce, Miroslava Škoru, Maju Posavec, Rokambol, Anu Opačak, Milka Kiša i Ostatak, Antu Tonija Jankovića i Auguste.

Komentari