Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Chris Brown kao street artist Breezy

20.03.2013. Sunčana Bošnjak Brkić
Foto: www.facebook.com/chrisbrown

Foto: www.facebook.com/chrisbrown

Chris Brown je, čini se, osim pisanja pjesama i mlaćenja žena otkrio novi talent. Udružio se, naime, sa graffiti-majstorom Slickom, i skupa s njim pod pseudonimom Breezy, stvara seriju dizajnerskih grafita inspiriranih uličnom umjetnosti.
Dvojac ovom akcijom skuplja novce za Best Buddies International Foundation. To je neprofitna organizacija koja se bavi uspostavljanjem globalne volonterske mreže, a s ciljem da stvori prijateljstva između volontera i ljudi sa intelektualnim poteškoćama i poteškoćama u razvoju.

Foto: www.facebook.com/huffpostarts

Foto: www.facebook.com/huffpostarts

Na svom twitteru Brown je objavio slijedeće: “Painting today with Slick. An Amazing artist. Gonna be a big Collaboration for charity. Do what u love!”, dok je Slick objavio: “Charity is a beautiful thang… Lets do this.”
Inače, Brown se već neko vrijeme bavi humanitarnim radom pa je tako u studenom prošle godine organizirao humanitarnu udrugu The Symphonic Love Foundation, čiji je cilj “učiniti svijet boljim mjestom pomoću ljubavi i umjetnosti”.

Foto: www.facebook.com/chrisbrown

Foto: www.facebook.com/chrisbrown

O svom novom hobiju Brown je izjavio slijedeće: “Umjetnost je moj jedini ispušni ventil. Osim glazbene, za bijeg od stvarnosti volim koristiti i likovnu umjetnost. Cijenim ostale umjetnike koji imaju talent i ono oko za detalje i naravno, svoju vlastitu imaginaciju. Umjetnost je dio moga života, koji na mene potpuno utječe.”

Foto: www.facebook.com/huffpostarts

Foto: www.facebook.com/huffpostarts

Kruže i glasine da Chris želi započeti svoj vlastiti pop art pokret zvan Breezy art. Ovo je možda bio autoporteret:

Foto: www.facebook.com/chrisbrown

Foto: www.facebook.com/chrisbrown

Možda se neki od vas, koji prate Brownov rad, sjećaju i njegovog grafita koji se u javnosti pojavio prošle godine, a koji prikazuje Isusa na križu. Uz taj grafit Chris je napisao: “Painting the way I feel today. Focus on what matters!”. Odgovor na pitanje da li je za likovnu umjetnost talentiran koliko i za glazbenu, prepuštamo vama.

 

(Visited 44 times, 1 visits today)

Komentari