Istaknuto
11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

08.10.2017.

Zadnja tri mjeseca 2017. godine očekuje nas veliki broj raznolikih glazbenih sadržaja, od premijernog koncerta kultnog islandskog sastava Sigur Ros u Domu sportova do novih sezona popularnih programa kao što su MIMO, ZEZ, Good Vibrations, Začarana Močvara i drugi.

Vizart

Chris Brown kao street artist Breezy

20.03.2013. Sunčana Bošnjak Brkić
Foto: www.facebook.com/chrisbrown

Foto: www.facebook.com/chrisbrown

Chris Brown je, čini se, osim pisanja pjesama i mlaćenja žena otkrio novi talent. Udružio se, naime, sa graffiti-majstorom Slickom, i skupa s njim pod pseudonimom Breezy, stvara seriju dizajnerskih grafita inspiriranih uličnom umjetnosti.
Dvojac ovom akcijom skuplja novce za Best Buddies International Foundation. To je neprofitna organizacija koja se bavi uspostavljanjem globalne volonterske mreže, a s ciljem da stvori prijateljstva između volontera i ljudi sa intelektualnim poteškoćama i poteškoćama u razvoju.

Foto: www.facebook.com/huffpostarts

Foto: www.facebook.com/huffpostarts

Na svom twitteru Brown je objavio slijedeće: “Painting today with Slick. An Amazing artist. Gonna be a big Collaboration for charity. Do what u love!”, dok je Slick objavio: “Charity is a beautiful thang… Lets do this.”
Inače, Brown se već neko vrijeme bavi humanitarnim radom pa je tako u studenom prošle godine organizirao humanitarnu udrugu The Symphonic Love Foundation, čiji je cilj “učiniti svijet boljim mjestom pomoću ljubavi i umjetnosti”.

Foto: www.facebook.com/chrisbrown

Foto: www.facebook.com/chrisbrown

O svom novom hobiju Brown je izjavio slijedeće: “Umjetnost je moj jedini ispušni ventil. Osim glazbene, za bijeg od stvarnosti volim koristiti i likovnu umjetnost. Cijenim ostale umjetnike koji imaju talent i ono oko za detalje i naravno, svoju vlastitu imaginaciju. Umjetnost je dio moga života, koji na mene potpuno utječe.”

Foto: www.facebook.com/huffpostarts

Foto: www.facebook.com/huffpostarts

Kruže i glasine da Chris želi započeti svoj vlastiti pop art pokret zvan Breezy art. Ovo je možda bio autoporteret:

Foto: www.facebook.com/chrisbrown

Foto: www.facebook.com/chrisbrown

Možda se neki od vas, koji prate Brownov rad, sjećaju i njegovog grafita koji se u javnosti pojavio prošle godine, a koji prikazuje Isusa na križu. Uz taj grafit Chris je napisao: “Painting the way I feel today. Focus on what matters!”. Odgovor na pitanje da li je za likovnu umjetnost talentiran koliko i za glazbenu, prepuštamo vama.

 

Komentari