Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Film

Chris Cooper je Green Goblin!

28.02.2013. Valentina Botica

208909_338902642852319_1646482049_n

Oskarovac Chris Cooper potvrdio je kako će glumiti u novom Amazing Spidermanu Marca Webba, i to Green Goblina. Goblin je bitan lik u franšizi, s obzirom da je on alter ego Normana Osborna. Osborn se prvo prikazuje kao svojevrstan mentor Peteru, prije nego što se pokaže njegova „zelena“ strana. Još nije poznato hoće li se ta strana otkriti u ovom nastavku, ili pak idućem. U originaloj triologiji Spider-Man Goblina je utjelovio Willem Dafoe.

The Amazing Spiderman 2 gledat ćemo u kinima u svibnju 2014., a osim Coopera, tu je naravno i Andrew Garfield kao Peter te Emma Stone kao „the girl“.

Inače, svijet je bio šokiran kada je obznanjeno da će Emma glumiti u filmu, ali ne crvenokosu Mary Jane (Shailene Woodley), već Gwen Stacy, a njih se dvije takoreći bore za Peterovu ljubav, dok su u stvarnom životu Emma i Andrew zapravo u vezi.

Kako će proteći taj cat-fight te kakav će biti Cooperov Green Goblin, vidjet ćemo nažalost tek za godinu dana…

Komentari