Istaknuto
21.04.2017.

U Galeriji Klovićevi dvori trenutno je, uz Izazove moderne i retrospektivu Željka Senečića, postavljena i samostalna izložba All you need is luck Nikoline Ivezić. Radi se o jednoj od najprepoznatljivijih suvremenih slikarica (pogotovo za češće posjetioce Kluba na zagrebačkom Filozofskom, Limba ili kafića Boja) koja je razvila autentičan umjetnički izraz, stvorivši tako već poznate tzv. slikoreljefe ili piktoplastike, odnosno slike koje izlaze izvan svojih okvira u prostor.

21.04.2017.

U novoj seriji intervjua okupljenim pod nazivom "Let's jazz" predstavit ćemo novu hrvatsku jazz scenu. Njen prvi predstavnik je pijanist Zvjezdan Ružić.

Glazba

Chris Cornell održat će unplugged nastup u KD Vatroslava Lisinskog

26.10.2015. Ziher.hrFoto: facebook.com/chriscornell?fref=ts

Chris Cornell, frontman grupa Soundgarden, Audioslave i Temple of the Dog najavio je turneju po Europi koja počinje počinje 21. ožujka u Reykjaviku, završava 7. svibnja u Izraelu, a među 13 zemalja koje će posjetiti smjestila se i Hrvatska. To mu je prvi put da će nastupiti u Hrvatskoj, a koncert će održati 14. travnja 2016. godine u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Inače je Cornell sa svojim bendom Soundgarden u Europi bio prošle godine na Nova Rock festivalu u blizini Beča, a s bendom Audioslave 2005. godine krenuo je u turneju po Europi i nastupio je na humanitarnom koncertu Live8 u Berlinu.

Cornell će na koncertu u Lisinskom nastupiti u unplugged izdanju te će tijekom koncerta, između ostalog, predstaviti i pjesme s četvrtog solo albuma “Higher Truth”. Set lista uključuje i klasike poput  Black Hole Sun i Fell On Black Days, Audioslave hitove Like A Stone i Doesn’t Remind Me te  Hunger Strike (Temple Of The Dog) i River Of Deceit (u bendu Mad Season u kojem je mijenjao glavnog pjevača Layneja Staleyja). Cornell tijekom svojih koncerata navodno voli odsvirati i njemu neke draže rock klasike pa  je moguće da će izvesti neke pjesme od Led Zeppelina, The Beatlesa ili Boba Dylana.

Soundgarden mnogi svrstavaju u veliku četvorku grunge pokreta, uz Nirvanu, Pearl Jam i Alice in Chains. Studijske albume prodali su u nekoliko milijuna primjeraka i izbacili van neke od hitova 90-ih godina prošlog stoljeća poput Black Hole Sun, Spoonman ili Outshined. Cornell je karijeru kasnije nastavio u supergrupi Audioslave, koju su uz njega činila tri člana benda Rage Against The machine: Tom Morello, Tim Commerford i Brada Wilk. Audioslave je izdao tri albuma i primio tri Grammyja. Cornell također cijelo vrijeme objavljivao solo albume i pisao glazbu za filmove, između ostalih i Bondovu temu You Know My Name i Live To Rise za Avengerse. U mnogim izborima za najboljeg rock vokala svih vremena završavao je u prvih deset, dok je u nekim izborima, poput onog magazina Guitar World, završio na prvoj poziciji.

Ulaznice za nastup u Lisinskom u prodaju kreću već ovoga petka 30. listopada. U ponudi su ulaznice po cijeni od 190, 220 i 250 kn. Od svake kupljene ulaznice 7 kn ide u The Chris and Vicky Cornell Foundation koja trenutno skuplja sredstva i sklapa partnerske odnose s humanitarnim udrugama kako bi pomogli djeci koja su bez doma, zlostavljana i zanemarivana. Službena prodajna mjesta su sva Eventimova prodajna pjesma kao i stranice www.eventim.hr i www.lisinski.hr

Komentari