Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Chui i Josipa Lisac najavljuju zajednički koncert u Vintage Industrial Baru

26.03.2018. Ziher.hrFoto: Niko Goga / Ziher.hr

U četvrtak, 26. travnja u Vintage Industrial Bar dolazi Chui, bend koji zadnjih par godina realizira apsolutno odlične projekte, a s kojim će nastupiti i hrvatska glazbena diva Josipa Lisac. U intimnoj atmosferi Vintage Industrial Bara, ovo bi mogao biti koncert sezone u Savskoj 160.

Nakon rasprodanog velikog pogona Tvornice kulture sa Jazz orkestrom HRT-a, Chui u Vintage dolaze s neponovljivom Josipom Lisac s kojom će izvesti zajedničku pjesmu Tebi putujem, a pripremaju i još poneko iznenađenje. Nedavno je Chui gostovao u beogradskom Sava Centru na koncertu Josipe Lisac, koja će sada uzvratiti gostovanje.

Tebi putujem Ziher je proglasio najboljom pjesmom 2017. godine, a Josipi Lisac priskrbila je na ovogodišnjem Porinu nagradu za najbolju žensku vokalnu izvedbu, dok je Chui u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a osvojio i nagrade za najbolji album jazz glazbe, “Chui ovu glazbu“, te za najbolju jazz skladbu, Punch. “Chui ovu glazbu” je nominiran i za nagradu IMPALA, europsku nagradu za najbolji nezavisni album.

Chui čine Toni Starešinić, Vojkan Jocić, Konrad Lovrenčić i Ivan Levačić. Iza njih su hvaljeni studijski albumi “Second Arrival”, “Third Sun from the Stone” i “Chui ovu glazbu”, a vidjet ćemo hoće li nas iznenaditi nečime novim uoči koncerta u Vintage Industrial Baru. Karte uskoro stižu u prodaju. U pretprodaji će se za 50 kuna moći kupiti u Vintage Industrial Baru i Dirty Old Shopu, dok će na ulazu na dan koncerta, ako ih ostane, biti 65 kuna.

(Visited 79 times, 1 visits today)

Komentari