Istaknuto
18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute Pogledajte koja se tri naslova kriju u ovotjednoj preporuci tjedna i odaberite jedan koji želite da postane vaš!

14.03.2019.

Vrijeme čitanja: 5 minute ZIherung je nova serija članaka koja će pokriti albume koje je naš Luka Sinković slušao ili koji su ga samo okrznuli, a da su objavljeni u mjesecu iz naslova.

Glazba

Chui, Mangroove i Kozmodrum premijerno na Good Vibrationsu

15.03.2016. Ziher.hrFoto: Facebook.com/ Good Vibrations
Vrijeme čitanja: 2 minute

Chui, Mangroove i Kozmodrum stižu premijerno na Good Vibrations u Vintage Industrial Bar u srijedu, 16. ožujka. Sva tri benda imaju hvaljene nove albume, od kojih je onaj Chuia, “Third Sun From The Stone”, gotovo jednoglasno proglašen najboljim domaćim ostvarenjem 2015. godine.

Sastavljen od prekaljenih glazbenika s domaće scene, CHUI je trio kojeg čine klavijaturist Toni Starešinić i saksofonist Vojkan Jocić, koji se ujedno poigravaju elektronikom, te bubnjar Janko Novoselić. Njihov rad njeguje nešto drugačiji pristup jazzu protkan aktualnim trendovima, a njihov zvuk je spoj jazza i suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji s elektronikom, psihodelijom i beskompromisnim pristupom rock’n’rolla. Već s prvim istoimenim albumom iz 2012. godine Chui su osigurali kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni. Krajem 2013. godine ponovo za Dancing Bear objavljuju i drugi album “The Second Arrival” koji kao i prvijenac dobiva samo pohvale od glazbene kritike i publike. 2015. godina obilježena je njihovim trećim albumom “Third Sun From The Stone” kojeg su nacionalni mediji i glazbeni portali uvrstili u najbolja godišnja domaća i regionalna izdanja, a na brojnim listama drži i prvo mjesto. Glazbena kritika hvali njihovu fuziju jazza i aktualnih trendova čime brižu bilo kakva žanrovska ograničenja, svrstavajući njihov rad uz bok velikanima svjetske fusion scene.

Toni Starešinić i Željka Veverec kao kreativni duo predvode skupinu glazbenika koje su okupili pod imenom Mangroove – hrvatski autorski neo soul funk bend. Na zagrebačkoj klupskoj sceni postoji od 2003. godine, a istovremeno s izdavanjem prvog albuma “Svijet Za Nas” 2009. bend je koncertno pohodio sve veće gradove u Hrvatskoj i Sloveniji. Javnosti su se predstavili i singlovima Vrijeme, Nemamo Sutra i Budi Svoj. Krajem 2012. su za Dancing Bear objavili drugi album “Put na mjesec” koji su prethodno najavili singlovima To se smije, Radio i Blizu, dok krajem 2015. izlazi odličan aktualni album “Sami” koji je pokupio mnoge pohvale i kritike i publike završivši godinu na mnogim top ljestvicama najboljih domaćih albuma godine.

Kozmodrum, novi projekt poznatih imena nezavisne scene, svira vlastiti stil klupske plesne glazbe od milja nazvan Organic Dance Music. Članovi se koriste strukturama preuzetim iz elektronskih stilova kao što su techno, house, jungle i dubstep uz forme originalno iz jazz i fusion glazbe za stvaranje novih skladbi. U nastupu uživo korištenjem tradicionalnih instrumenata (gitara, bas, klavijature) stvaraju elektro zvuk, čime svaki nastup čine posebnim. Ovi momci također imaju novi album “Na tragu satelita” kojeg će promovirati i na ovom nastupu.

Ulaznice možete nabaviti po cijeni od 25 kn u pretprodaji (Dirty Old Shopu – Tratinska 18) i po 35 kn na sam dan koncerta. Početak programa je u 20:30, a za DJ pultom standardno Kneža.

(Visited 65 times, 2 visits today)

Komentari