Istaknuto
21.05.2017.

Grupa sušačkih gimnazijalaca i njihovih profesora nakon popodnevne smjene već niz godina ostaje u školi i na izbornoj nastavi priprema kazališne predstave. U vremenu kada je teško biti profesor, oni svojim učenicima usađuju ljubav prema kazalištu i time odgajaju, ako ne buduće glumce, onda zasigurno obrazovane i aktivne gledatelje.

18.05.2017.

Tjedan suvremenog plesa je tijekom protekle 34 godine postojanja prezentirao preko 800 renomiranih svjetskih umjetnika te producirao 80-ak premijernih izvedbi domaćih autora, proizvevši tako nekoliko generacija hrvatskih koreografa i plesača.

Glazba

Američki rockeri Clutch napokon u Hrvatskoj

15.02.2016. Filip KušterFoto: facebook.com/clutchband

Američki rockeri iz Marylanda Clutch napokon će posjetiti i naše krajeve. Točnije, u nedjelju 21. kolovoza svojim će riffovima protresti zagrebački klub Močvaru. Ovo će im biti premijerni nastup u Hrvatskoj, a dugo smo ih i čekali. Osnovani su daleke 1991. godine i do danas, iza sebe, imaju 11 studijskih, pet live i tri kompilacijska albuma te pet EP izdanja.

Bend predvodi karizmatični i prepoznatljivi vokal Neila Fallona koji povremeno uzima u ruke gitaru, perkusije i klavijature, a ostatak benda čine Tim Sult na gitari, Dan Maines na basu te Jean Paul Gaster na bubnjevima. Postava je od početka ostala nepromijenjena što je svakako doprinijelo njihovom stoner/blues/metal zvuku. Dugo su bili u granicama undergrounda, premda se ni danas ne može reći da su uvelike prodrli među širu publiku, ali njihov najveći proboj dogodio se sredinom prošlog desetljeća s albumima “Pury Rock Fury”, “Blast Tyrant” i “Robot Hive/Exodus” koji su ih smjestili u sam vrh žanra te doprinijeli ubrzanom rastu obožavatelja.

U Zagreb će doći predstaviti svoj posljednji album iz 2015. godine pod nazivom “Psychic Warfare“, ali s obzirom na to da će im ovo biti premijerni nastup, možemo očekivati presjek karijere s pjesmama poput The Mob Goes Wild, The Regulator, American Sleep, Profits of Doom i ostalima. Tijekom karijere svirali su na svim značajnijim svjetskim festivalima, dijelili su pozornicu s imenima kao što su Motorhead i Mastodon te se njihova glazba može okarakterizirati kao beskompromisni rokenrol s metalnim mudima.

Ulaznice će se u prodaji naći u srijedu, 17. veljače, po early bird cijeni od 100 kuna. Takva cijena ulaznice bit će na snazi do 11. travnja te će od onda koštati 120 kn. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 140 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty old shop , Rockmark , Aquarius CD Shop te Eventimova prodajna mjesta i stranica www.eventim.hr.

Komentari