Istaknuto
22.04.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U ožujku su nam kroz player prolazili Porto Morto, Pseća plaža, Killed a Fox, The Sepia Sisters, Bakterije, FNC Diverzant, Trophy Jump, From Another Mother i Svemir.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

Glazba

Combichrist: Industrial razbijači poznati po skandalima i žestokim koncertima

07.11.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 3 minute
facebook.com/Combichrist

facebook.com/Combichrist

Jedan od najenergičnijih sastava današnjice, Combichrist, ponovno dolazi u Zagreb, i to u subotu 15. studenog u Tvornicu Kulture. Nakon što su razorili jarunski Aquarius, pokorili Arenu Zagreb s Rammsteinom i opustošili bivši Boogaloo, zagrebačka publika spremna je za još jednu dozu moćnih dubokih tonova.

Kako iza većine današnjih pop zvijezda stoje skandinavski producenti, ne treba čuditi da Combichrist svoje korijene vuče iz Norveške. Upravo su u gradu Fredrikstadtu udareni temelji za bend koji će kasnije obilježiti cijelu jednu underground epohu i naglavačke izokrenuti scenu koja spaja dark electro, industrial i srodne alternativne izričaje. Selidbom u američku Atlantu, Andy LaPlegua (pravim imenom Ole Anders Olsen) počinje transformaciju one man projekta u nezaustavljivo čudovište koje će nekoliko godina kasnije nastupati ispred desetina tisuća ljudi.

facebook.com/Combichrist

facebook.com/Combichrist

Prvotno započet kao aggrotech projekt, zvuk Combichrista je s vremenom evoluirao, iako i dan danas bazu čine razorni zvučni napadi koji sve fanove tjeraju na beskompromisno partijanje. Od utjecaja techno, industrial pa čak i metal glazbe, zvuk koji bend danas prezentira zanimljiv je crossover stil koji privlači publiku iz najrazličitijih mogućih glazbenih pravaca. Tome u prilog idu i brojne kolaboracije, od kojih svakako treba izdvojiti nekoliko autorskih soundtrackova za različite hollywoodske filmove, ali i suradnje s raznim sastavima i glazbenicima poput Wesa Borlanda iz Limp Bizkita.

Sedam izdanih albuma od 2003. godine do danas dovoljno govori o snazi samog benda. Osim hitova poput Get Your Body Beat, Blut Royale, Sent To Destroy, Throat Full Of Glass, ili najnovije uspješnice Maggots At The Party, glavnu snagu Combichrista čine nastupi uživo koji doslovno metu sve pred sobom.

Prvo gostovanje ovih industiral terorista u Hrvatskoj dogodilo se 2009. godine, a ovaj nastup danas se smatra jednim od najbombastičnijih koncerata u povijesti kultnog jarunskog kluba Aquarius. Sonični udari proizvedeni tog proljeća predstavljali su nagovještaj nečeg posve većeg i polagano skretanje u mainstream vode.

Već sljedeće godine, Combichrist se ponovno vraća u Hrvatsku koju je tada obuhvatila jedna od najeksponiranijih i zanimljivijih turneja 2010. godine – one sa njemačkim gigatnom Rammsteinom. Osobno odabran od strane članova ove kultne berlinske skupine, Combichrist je pokorio sve značajnije arene u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama, pritom održavši koncerte ispred više stotina tisuća ljudi. Upravo na prvom zagrebačkom gostovanju Rammsteina, Combichrist razvaljuje velebnu Arenu Zagreb i potvrđuje svoj status.

Godinu kasnije dečki razvaljuju i bivši klub Boogaloo, i ispred kudikamo većeg broja fanova cementiraju neraskidivu vezu s hrvatskom publikom koja još jednom velikim entuzijazmom nagrađuje trud ovih istinskih showmana i proglašava nastup jednim od ponajboljih klupskih koncerata 2011. godine.

Kako god zaključili ovu priču, evidentno je da se Combichrist i Zagreb definitivno vole te da sve potencijalne posjetitelje Tvornice Kulture očekuje još jedan nezaboravan spektakl.

facebook.com/Combichrist

facebook.com/Combichrist

Iako su Combichrist glavne zvijezde večeri, kao predgrupa nastupa američka elektronska atrakcija William Control, osnovana u Seattleu od strane producenta Williama Francisa.

Za after party zadužene su poznate snage domaćih Pure Electro (END, Redlilly) i Camera Obscura (s(k)elector TRASHINGTON, Kalle) DJ timova koje će upotpuniti nadolazeći subotnji koncert.

Cijena ulaznice za ovaj spektakl iznosi 145 kuna, a moguće ih je kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima u Zagrebu – Octopus Studio, Dallas Music Shop, Dancing Bear Shop, Dirty Old Shop, Rockmark, te u Dallas Music Shopu u Rijeci. Ulaznice se mogu naručiti i putem adrese tickets@catalystinfection.com.

(Visited 71 times, 1 visits today)

Komentari