Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Concordia Discors opjevava Europu

09.05.2014. Kristina Vrdoljak
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

U petak 9. svibnja u 21.20 sati Akademski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Concordia discors predstavljat će Hrvatsku na novom velikom glazbenom događaju Europa pjeva (Europe Sings). To eurovizijsko natjecanje zborova, točno dan prije velike završnice Eurosonga, održat će se ispred Bečke vijećnice (Rathausplatz).

Danas započinje jednog novog glazbenog događaja pod nazivom Europa pjeva. Radi se o eurovizijskom natjecanju zborova, prije sutrašnje velike završnice Eurosonga koje će se održati ispred Bečke vijećnice (Rathausplatz). Označit će se otvorenje stare kulturne manifestacije Bečkog svečanog tjedna, a najbolji europski amaterski zborovi i njihovi domaćini : orkestar ORF-a i zbor Arnold Schoenberg bit će i glazbena podloga Dana Europe.

Ideja iza događaja podlogu je našla u uspješnom projektu austrijske televizije Österreich singt, koji je svoju inačicu doživio i kod nas u obliku emisije Do posljednjeg zbora. Naš predstavnik je studentski zbor Concordia discors koji će se naći između još sedam amaterskih zborova, koliko je potvrdilo svoj nastup. Prvi dio je zamišljen kao predstavljanje zemalja kroz skladbe skladatelja iz vlastite zemlje. 32 člana Concoridije predstavit će se skladbom Josipa Štolcera Slavenskog Zagorska. Nakon nastupa svih zemalja zborovi će se okupiti u jedan zbor i otpjevati zajedničke pjesme, među kojima i Ihr Kinder des Staubes, erzittert iz opere Thamos, König in Ägypten Wolfganga Amadeusa Mozarta te Halleluja iz oratorija Mesija Georga Fridericha Händela.

S obzirom na izvedbu Mozartove velike mise u c-molu, koja su ispunila katedralu, naš predstavnik je s Mozartom već dugo na ti pa su i očekivanja visoka.

(Visited 59 times, 1 visits today)

Komentari