Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Glazba

Concordia Discors opjevava Europu

09.05.2014. Kristina Vrdoljak
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

U petak 9. svibnja u 21.20 sati Akademski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Concordia discors predstavljat će Hrvatsku na novom velikom glazbenom događaju Europa pjeva (Europe Sings). To eurovizijsko natjecanje zborova, točno dan prije velike završnice Eurosonga, održat će se ispred Bečke vijećnice (Rathausplatz).

Danas započinje jednog novog glazbenog događaja pod nazivom Europa pjeva. Radi se o eurovizijskom natjecanju zborova, prije sutrašnje velike završnice Eurosonga koje će se održati ispred Bečke vijećnice (Rathausplatz). Označit će se otvorenje stare kulturne manifestacije Bečkog svečanog tjedna, a najbolji europski amaterski zborovi i njihovi domaćini : orkestar ORF-a i zbor Arnold Schoenberg bit će i glazbena podloga Dana Europe.

Ideja iza događaja podlogu je našla u uspješnom projektu austrijske televizije Österreich singt, koji je svoju inačicu doživio i kod nas u obliku emisije Do posljednjeg zbora. Naš predstavnik je studentski zbor Concordia discors koji će se naći između još sedam amaterskih zborova, koliko je potvrdilo svoj nastup. Prvi dio je zamišljen kao predstavljanje zemalja kroz skladbe skladatelja iz vlastite zemlje. 32 člana Concoridije predstavit će se skladbom Josipa Štolcera Slavenskog Zagorska. Nakon nastupa svih zemalja zborovi će se okupiti u jedan zbor i otpjevati zajedničke pjesme, među kojima i Ihr Kinder des Staubes, erzittert iz opere Thamos, König in Ägypten Wolfganga Amadeusa Mozarta te Halleluja iz oratorija Mesija Georga Fridericha Händela.

S obzirom na izvedbu Mozartove velike mise u c-molu, koja su ispunila katedralu, naš predstavnik je s Mozartom već dugo na ti pa su i očekivanja visoka.

(Visited 61 times, 1 visits today)

Komentari